VOGIN-IP-lezing 2023: programma bekend, inschrijving geopend

Het programma van de elfde editie van de VOGIN-IP-lezing, op 16 maart 2023 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), is nagenoeg ingevuld. Naast acht interessante lezingen zijn er ook twaalf workshops om uit te kiezen.

Acht lezingen

Het lezingenprogramma, inclusief een plenaire keynote aan het begin en een aan het eind van de dag, is diverser dan ooit: van de acht sprekers zijn er vijf vrouw. Een van de keynotes zal worden ingevuld door Elisabeth Bik, een Nederlandse microbioloog die al lang in de Verenigde Staten werkt en zich heeft toegelegd op wetenschappelijke integriteit. Bik heeft de laatste jaren internationale bekendheid gekregen door haar inzet bij het detecteren van frauduleuze praktijken van wetenschappers bij het publiceren van hun onderzoeksresultaten. Andere sprekers zijn: 

Twaalf workshops

Naast de lezingen biedt de VOGIN-IP-lezing ook twaalf workshops om aan deel te nemen. De line-up is op dit moment van schrijven nog ‘under construction’, maar het gaat volgens de organisatie zo goed als zeker om de volgende workshops:

Opzet en inschrijving

De dag bestaat uit twee plenaire keynote-lezingen, als opening en afsluiting van het programma, met daartussen, zowel in de ochtend als in de middag, keuze tussen het bijwonen van meer lezingen of deelname aan workshops. 

> Check voor het actuele overzicht van de lezingen en workshops: vogin-ip-lezing.net/programma-2023/.
> Inschrijven is mogelijk op de website. De organisatie heeft besloten de tarieven niet te verhogen. Tot en met 31 januari 2023 geldt het voordelige Vroege Vogel-tarief.


De VOGIN-IP-lezing is het gezamenlijke evenement van Stichting VOGIN en vakblad IP. De vorige editie vond plaats op 11 mei dit jaar.