IP #6/2018: jong talent

‘We cannot be sure of the specifics, but change itself is the only certainty.’ In zijn nieuwe boek 21 Lessons for the 21st Century geeft futuroloog Yuval Harari perfect getimede tips om met de onzekerheden van de toekomst om te gaan. En die tips hebben we hard nodig. Want de toekomst kent vele uitdagingen. Ook in onze eigen informatiesector.

Zo presenteert Eric Sieverts in dit nummer een interessante kwestie: de veranderende zoekfunctionaliteiten van Google. Is het nog wel een zoekmachine? Raymond Snijders schrijft in zijn rubriek Juridische kwesties over de discussie rondom de nieuwe Europese Auteursrechtrichtlijn. Maar ook zaken als het digitale aanbod van studieboeken (pagina 22) en de toegang tot het web van toen (pagina 28) vragen om nieuwe inzichten.

Gelukkig staan jonge talenten te popelen om hiermee aan de slag te gaan. In ons tweejaarlijkse overzicht ‘30 onder 30’ stelt een groep millennials zich voor. Ook in deze editie: de twee Jonge archivarissen van het Jaar. Al deze twintigers zullen onze sector in de vaart der volkeren gaan meenemen.

Blader hier een verkorte versie van het nummer door.

IP-abonnees kunnen hier de inhoudsopgave van dit nummer bekijken.