‘In de jachtige wereld van de informatieprofessional is deze rubriek een baken van stabiliteit. Al dertien jaar verschijnt in, vrijwel, iedere IP een column die gewijd is aan een nieuw begrip in het informatiewereldje. De eerste IP Lingo werd geschreven door Jurn Glazenburg voor het eerste nummer van 2012. Het onderwerp was collectievissen, een begrip dat nog steeds, zij het op kleine schaal, wordt gebruikt. Inmiddels zijn we ruim honderd IP Lingo’s verder.’
Hiermee begon Rob Feenstra zijn IP Lingo in de vorige editie van dit blad, een column met als onderwerp IP Lingo, waarin hij terugblikt op de houdbaarheid van een aantal woorden die in al die jaren zijn langsgekomen. Zelf ‘dook’ hij zes jaar lang in een nieuw, hip, vreemd en/of fraai begrip – zijn vuurdoop was robottax in de eerste editie van 2019. Nu vindt hij het tijd om het stokje door te geven. Heel jammer, maar we begrijpen zijn keuze.
Gaan we dan stoppen met de rubriek? Zeker niet. Uit de cijfers blijkt dat IP Lingo veel gelezen wordt. En Rob Feenstra wordt niet zelden in het veld herkend: ‘Ben jij niet de schrijver van die leuke rubriek in IP?’
Interesse?
We zijn dus op zoek naar een nieuwe columnist. Met ingang van de eerste IP van 2025 (februarinummer). IP Lingo verschijnt negen keer per jaar en telt circa 375 woorden. Je hebt veel vrijheid in de keuze van de onderwerpen.
Ben je geïnteresseerd? Wil je het alleen doen of wellicht alternerend met een collega? Stuur dan een korte motivatiemail naar redactie@informatieprofessional.nl.
Deze bijdrage komt uit het digitale magazine IP #7-2024. Klik op de onderstaande button om het hele nummer te lezen.