Zevende Week van Grip op Informatie in april

Van 13 tot en met 20 april organiseert VNG Realisatie, samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties, de Zevende Week van Grip op Informatie. De webinars tijdens de Week staan in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

Jaarlijks organiseert VNG Realisatie een aantal keer per jaar de Week van Grip op Informatie. Inmiddels hebben er al zes Weken plaatsgevonden en staat de zevende editie voor de deur met vijftien activiteiten en meer dan dertig sprekers. Net als de vorige keer in november vorig jaar wordt ook nu weer, in aanloop naar de Week, een inloopspreekuur georganiseerd, namelijk op 30 maart. Hierin worden in een uur tijd alle webinars besproken en is het mogelijk om vragen aan de sprekers van de Week van Grip op Informatie mee te geven. 

In de Week zelf komen onderwerpen aan bod als de principes van informatiebeheer, hoe het bestuurlijke en politieke belang van de Wet open overheid (Woo) beter uit de verf kan komen, de vraag of digitaliseren en besparen wel samengaan, de tips en tricks van Microsoft 365 en de Wet hergebruik overheidsinformatie (Who).

Meer informatie over de inhoud van de webinars is te vinden in het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Alle webinars zijn kosteloos.