Platform voor data- en techprofessionals Worksuite wordt InQommon

Worksuite, een zakelijk en social matchmaking-platform voor techprofessionals, gaat vanaf nu door het leven als InQommon. Op het platform zijn mensen actief in de vakgebieden technologie, innovatie, marketing en finance. Doel is om contacten te leggen, kennis en inzichten uit te wisselen en nieuwe techbusiness te genereren. Ondernemers Derk Disselhoff (31), Joey Davelaar (29) en Tim Jansen (27) zijn de gezichten achter het platform.

Techprofessionals hebben vaak het gevoel dat ze op een eiland werken. Ze hebben een sterke behoefte aan contact met peers, bijvoorbeeld om inhoudelijke problemen en uitdagingen te bespreken, of om te brainstormen over strategische onderwerpen. In de praktijk blijken deze professionals vaak meer gemeenschappelijke interesses te hebben dan alleen het specifieke vakgebied. Social networking is dan ook een mooie bijvangst, aldus de heren.

‘InQommon is eigenlijk een combinatie van LinkedIn en Tinder’, zegt Disselhoff. ‘Je wordt gematcht aan een andere techprofessional op basis van je profiel en van de motivaties die je daarin hebt aangegeven. Misschien zoek je een specifieke expertise, misschien wil je brainstormen over een bepaald onderwerp of heb je een investeerder nodig voor een techproject. Het systeem is gebaseerd op artificial intelligence en een algoritme dat voortdurend wordt getraind. Het resultaat is een match van hoge kwaliteit.’