Winnaars Victorines 2019 bekend

Dit jaar waren er 37 inzendingen die mee hebben gedongen naar een van de Victorines 2019. De inzendingen waren alle van hoge kwaliteit, aldus de jury. Er zijn vijf verschillende prijzen uitgereikt. Tijdens het KNVI-event Smart Humanity 2019 op 14 november krijgen de winnaars hun prijs overhandigd.

 

KNVI|Victorine van Schaickfonds prijs

Deze wordt uitgereikt aan Vicky Breemen voor haar proefschrift The interplay between copyright law and libraries: In pursuit of principles for a library privilege in the digital networked environment (pdf). Een bijzondere bijkomstigheid is dat Vicky deze prijs al eerder heeft gewonnen voor haar scriptie. Zij is daarmee de eerste vakgenoot die de prijs twee keer mocht ontvangen.

Scriptieprijs

Deze gaat naar Paula Drewes voor haar scriptie Lezen achter de tralies: De gevangenisbibliotheek en haar functies.

Initiatiefprijs

Rens van der Schoot en zijn team zullen de Victorine Initiatiefprijs in ontvangst mogen nemen voor hun project Automated Systematic Review.

Oeuvreprijs

Het bestuur van het fonds kent dit jaar de oeuvreprijs toe aan Rob Bruijnzeels en Joyce Sternheim voor hun niet aflatende bijdragen aan de ontwikkeling van het openbaar bibliotheekwerk.

Aanmoedigingsprijs

Marit Leendertse ontvangt een aanmoedigingsprijs voor haar scriptie Hoe zie jij het?.

Donatie

Het bestuur heeft tevens besloten om een bedrag te doneren aan Ali Haydar Cakmak voor zijn initiatief om een jeugdbibliotheek op te richten in Noord-Syrië.