Website EYE vernieuwd

De website van Filminstituut EYE in Amsterdam is vernieuwd. De website is geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten en geeft een prominentere plaats aan de EYE-collectie. Bijna 300 films uit de periode 1896-1940 zijn nu direct via de website te bekijken, waaronder een twintigtal complete Nederlandse speelfilms.

Gelijktijdig met de lancering van de website gaan opnames in het pand van EYE live op Google Street View. Hiermee kunnen mensen virtueel door het hele gebouw wandelen, inclusief alle zalen en de expositieruimte. Op het vernieuwde eyefilm.nl is een belangrijke plaats ingeruimd voor de collectie van EYE. Onder ‘Bekijk onze films’ kunnen bezoekers gratis vele films uit de collectie bekijken. In de nieuwe website is de database van www.filminnederland.nl opgenomen, die middels thematische artikelen en records van films, personen en bedrijven een beeld schetst van de ontwikkelingen in de Nederlandse filmgeschiedenis vanaf de eerste filmvertoning in Nederland (op 12 maart 1896). In de database zijn daarnaast bijna 300 films kostenloos en integraal te bekijken. De filmdatabase wordt regelmatig uitgebreid.

Om de website aansprekender te maken heeft beeld een prominente plaats gekregen op de site. Ook is er een duidelijke, eenvoudige menustructuur waarmee de bezoeker snel relevante informatie vindt over een bezoek aan EYE, het programma en de collectie. De gebruiksvriendelijkheid van de agenda is aanzienlijk verbeterd. Het interactie- en grafisch ontwerp van de nieuwe website van EYE is afkomstig van internetbureau info.nl, LimoenGroen was verantwoordelijk voor de technische realisatie in CMS Drupal 7.