Webinar ‘Agile working in libraries’ op 17 mei

Op maandag 17 mei, van 11-12 uur, vindt er weer een webinar plaats in het kader van de Duits-Nederlandse dialoog over de toekomst van bibliotheken. Het thema: ‘Agile working in libraries’.

Je hoort veel over agile (wendbaar, lenig, flexibel) werken, maar wat is het eigenlijk? Het online seminar geeft een inleiding in de basisideeën ervan en laat zien wat agile betekent in alledaagse werksituaties en hoe het leiderschap en samenwerking in teams kan vormgeven. Met specifieke voorbeelden haken de sprekers in op welke vormen van agile werken nuttig zijn om te voldoen aan de nieuwe eisen en uitdagingen waarmee bibliotheken vandaag de dag worden geconfronteerd.

Sprekers zijn:

  • Sven Strobel, Leibniz Information Center for Science and Technology University Library, Hannover
  • Gert Staal, Lek & Issel, Deventer 

Moderator:

  • Christina Riesenweber, University Library, Free University Berlin

Het webinar is in het Engels en gratis te volgen. Registreren kan via deze link. De presentaties worden niet opgenomen, maar na afloop aan de deelnemers toegezonden.

Webinarreeks

Initiatiefnemers zijn FOBID (brancheorganisatie voor de Nederlandse bibliotheeksector) en BID (Bibliothek & Information Deutschland) die gezamenlijk een reeks webinars aanbieden in het kader van het Duits-Nederlandse partnerlandinitiatief. Elke maand bespreken twee of drie specialisten uit zowel Nederland als Duitsland onderwerpen die van belang zijn voor de ontwikkeling van de bibliotheken in beide landen. Een overzicht van de aankomende webinars, onder meer over citizen science, kun je vinden op de website.