Waterschap Vechtstromen zoekt privacy officer

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

Ben jij overtuigd van het nut van de AVG? En wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens binnen onze organisatie? Dan zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water binnen ons waterschap. Maak jij het creatieve verschil in het vormgeven van deze nieuwe functie? Solliciteer dan direct op de vacature privacy officer bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding

Je maakt het verschil door op een verfrissende wijze aanjager te zijn bij de verdere implementatie van privacythema’s. Je probeert daarbij een abstracte wet om te zetten naar de concrete praktijk. Je ondersteunt het management bij de uitvoering van het privacybeleid en bent het eerste aanspreekpunt bij privacyvragen van collega’s. Je werkt niet alleen vanachter je computer, maar proeft ook op de werklocaties wat er speelt bij collega’s uit de diverse vakgebieden. Je handelt vanuit een risicogestuurde benadering, in nauwe samenwerking met de functionaris gegevensbescherming en zo nodig met de ciso, en zoekt de verbinding met organisatieontwikkelingen.

Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je onder andere:

 • het privacybeleid, de privacyverklaring(en) en overige integrale privacybeleidsdocumenten opzet, implementeert en actualiseert;
 • een actieve bijdrage levert aan de verdere bewustwording van privacy in de organisatie (zoals die nu wordt uitgevoerd met digitale flitslessen en het bezoeken van teamoverleggen);
 • het communicatieplan Privacy-periodiek actualiseert en dit met hulp van collega’s binnen de organisatie onder de aandacht brengt;
 • de aanvoerder bent van de Privacydesk en je samen met de leden – je collega’s – onderwerpen zoals het aangaan van verwerkersovereenkomsten en het actueel houden van het verwerkersregister uitvoert;
 • adviseert over en ondersteunt bij het uitvoeren van quickscans of DPIA’s bij projecten en andere initiatieven waar privacyrisico’s in kaart moeten worden gebracht;
 • adviseert over en ondersteunt bij het verder ontwikkelen van het privacykwaliteitssysteem;
 • regie voert op en ondersteunt bij de uitvoering van het privacyprogramma en de privacy-PDCA-cyclus;
 • input levert aan business control voor (kwartaal)rapportages en audits;
 • de functionaris gegevensbescherming waarneemt bij afwezigheid.

Samen staan we sterk

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna vierduizend kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving.

Ruim vijfhonderd medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe. Waterschap Vechtstromen wil in zijn missie een betrouwbare organisatie zijn voor alle betrokkenen. Jij draagt hieraan bij door invulling te geven aan de aspecten rondom het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens, waarbij je focus ligt op privacy by design.

Als privacy officer kom je te werken in het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop. Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis en deels vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en/of Emmen te werken. Bij het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop werken in totaal meer dan veertig collega’s, waaronder de functionaris gegevensbescherming waar je het meest mee samenwerkt.

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is een van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij communicatief sterk, een afspraak-is-afspraaktype en zoek je de verbinding met je collega’s. Je bent proactief ingesteld, neemt initiatief en daarnaast vergeet je niet om opgestart werk af te maken. Binnen deze rol verwachten we veel zelfstandigheid en heb je ook veel eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent uiteraard niet dat je er alleen voor staat, want hier helpen we elkaar.

Verder heb je voor deze vacature:

 • hbo-werk en denkniveau;
 • een afgeronde privacyopleiding en/of een opleiding op het gebied van gegevensbescherming;
 • actuele kennis van de AVG en volg je privacyontwikkelingen op de voet;
 • minimaal en aantoonbaar twee jaar recente werkervaring als privacy officer;
 • ervaring met het adviseren op tactisch en operationeel niveau;
 • je bent in staat beleidsstukken te vertalen in concrete (project)plannen en weet deze (mede) uit te voeren.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op één. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers, en we geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als privacy officer bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.431 en € 4.722;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kun je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in een periode van vijf jaar kunt besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Hebben we ook jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk voor 5 december 2022 via het sollicitatieformulier op onze website. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 13 december 2022.

De functie vereist een goed ontwikkelde persoonlijke integriteit. Je bent van aantoonbaar onbesproken gedrag en kunt hiervoor referenties overleggen. Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een screening behoren tot de procedure.
Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kun je hiervoor terecht bij Carola de Keijzer, waarnemend leidinggevende, via 06-18 41 82 74. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Saskia Bongaerts, HR-specialist, via 06-29 08 25 72.
De vacature staat zowel intern als extern gelijk uit, waarbij bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang heeft.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.