Adviseur informatiebeheer Woo gezocht bij BAR-organisatie

Welkom bij het team i-advies
Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Geloof je in het belang van een open en transparante overheid? Dan hebben wij een mooie kans voor jou. Door de invoering van de Wet open overheid (Woo) zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team.

Voor het team i-advies zoeken wij per direct een

adviseur informatiebeheer Woo
24-36 uur per week

Wat ga je doen?

De Woo is op 1 mei 2022 ingegaan. Het doel van de wet is het vertrouwen van de burger in de democratie en politiek te vergroten. Hoe? Onder meer door veel overheidsinformatie actief te gaan publiceren: transparantie en openheid over besluitvorming. De Woo vereist dat gemeenten documenten uit elf informatiecategorieën actief gaan publiceren. Dat betekent nogal wat! Om dit als organisatie te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat de digitale informatiehuishouding op orde is en meegaat met de tijd.

Daarom zijn wij op zoek naar een adviseur informatiebeheer Woo. Vanuit deze rol adviseer je over het vastleggen, beheren en duurzaam toegankelijk maken van documenten. Jouw advies draagt bij aan een snelle vindbaarheid van informatie en de kwaliteit van de digitale informatiehuishouding. Daarbij ligt de nadruk op de processen die in aanmerking komen voor publicatie onder de Woo. Je houdt je bezig met het inrichten en beheren van het publicatieproces en je adviseert je collega’s die documenten moeten aanleveren voor de Woo. Je weet of zoekt uit waar welke informatie zich bevindt in de organisatie en hoe deze moet worden aangeleverd. Je neemt ook de rol van informatiebeheerder op je voor de documenten die vallen onder de elf categorieën van de Woo.

Wie zoeken we? Jou! Dat wil zeggen: als jij een ‘informatiedier’ bent … Iemand die gelooft in de waarde van informatiedeling, iemand ook die zelfstandig zaken oppakt. We willen graag met je in gesprek als jij de persoon bent die vanuit de intentie van de Woo – openheid, transparantie, vertrouwen – wil helpen om onze digitale informatiehuishouding op orde te brengen.

We verwachten dat je weet hoe processen werken en dat je affiniteit hebt met proceskwaliteit, met informatiestromen en met digitaal informatiebeheer. We rekenen erop dat je samen met je collega-adviseurs actief aan de slag gaat met de uitdagingen die er liggen.

Wat hebben wij te bieden?

Een nieuwe rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met het enthousiaste programmateam Woo ga je aan de slag om informatiestromen en Woo-publicatieprocessen vorm te geven. Als adviseur informatiebeheer Woo wordt dit jouw proces.

Verder bieden we:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de Cao SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.090 en € 4.671 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het bruto jaarsalaris;
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

De BAR-organisatie als werkgever

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Momenteel onderzoeken we hoe we ons meer gemeentespecifiek kunnen organiseren om de besturen nog beter te kunnen bedienen. Hoe we dat precies gaan doen, wordt onderzocht. Je baan kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Houd jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek.

Wat vragen we van je?

Je bent iemand:

 • Met hbo+-/wo-werk- en denkniveau;
 • Met kennis van relevante informatiewet- en regelgeving, zoals de Woo, Archiefwet en AVG;
 • Met een zelfstandige, praktische en resultaatgedreven instelling;
 • Met nieuwsgierigheid om ontwikkelingen te signaleren, zowel intern als extern. Deze weet je om te zetten naar acties voor jouw vakgebied;
 • Met ervaring op het gebied van procesinrichting en kwaliteitsbeheersing (dit is een pre);
 • Met sterke affiniteit met informatiestromen en digitale informatiehuishouding;
 • Die bij voorkeur bekend is met processen van gemeentelijke organisaties;
 • Die goed overzicht kan bewaren.

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan zo spoedig mogelijk weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden. Solliciteren kan via de sollicitatiepagina. Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Walter van den Berg, teamleider Informatieadvies, programmamanager Wet open overheid, via walter.v.d.berg@bar-organisatie.nl of 06-46 98 65 05. Heb je vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.