Alblasserdam zoekt informatiebeheerder openbare ruimte

Word jij als informatiebeheerder blij van het werken met GIS, data en kaarten? Wil jij, samen met je collega’s, bijdragen aan een kwalitatieve en mooie openbare ruimte voor onze gemeente? Grijp je kans en solliciteer direct!

De gemeente Alblasserdam is voor de afdeling Buitenruimte op zoek naar een

informatiebeheerder openbare ruimte
36 uur | € 2.865 tot € 4.208

Waar kom je te werken?

Als informatiebeheerder ga je werken voor de afdeling Buitenruimte van de gemeente Alblasserdam. De afdeling Buitenruimte bestaat uit diverse teams. Bij de buitendienst werken ongeveer dertig personen die zich alleen met het dagelijks beheer bezighouden. Het team zelf bestaat uit werkvoorbereiders, informatiebeheer, directievoering en beheerders, allen met een specifieke rol.

De binnendienst, waar de functie bij wordt geplaatst, houdt zich bezig met voorbereiding, ontwerp en uitvoering van beleid en projecten. Daarnaast is de binnendienst het eerste aanspreekpunt van het bestuur.

Wie zijn wij?

De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. ‘Samen maken we Alblasserdam’ is het motto van de opgestelde Samenlevingsagenda 2.0 waarin onze ambities staan voor de periode 2018-2022. Wij zijn een dynamische organisatie die te werk gaat vanuit de waarden: verbindend, betrokken, verantwoordelijk, gedreven en lef. Daarbij ontwikkelt Alblasserdam zich naar een wendbare organisatie, die flexibel inspeelt op de veranderende vraag en nieuwe behoeften vanuit de maatschappij. Alblasserdam is onderdeel van het bestuurlijk samenwerkingsverband Drechtsteden.

Wat ga je doen?

Als informatiebeheerder openbare ruimte waarborg je, samen met jouw collega’s, de kwaliteit van de administratieve en geometrische gegevens. Jouw informatie is altijd gebaseerd op betrouwbare data en wordt onder meer gebruikt voor het opstellen van (meerjarige) beheer- en onderhoudsplannen en bij nieuwe investeringsprojecten. Je actualiseert gegevens en verwerkt mutaties, stemt beheerinformatie vanuit beheer openbare ruimte (BOR) af met de topografie uit de BGT en verwerkt meetopdrachten. De verschillende kaartvervaardigingswerkzaamheden voer je uit met behulp van software zoals GeoCad.

En dat is nog niet alles, want als informatiebeheerder ga je ook aan de slag met: 

 • Het verwerken van reguliere BAG-mutaties (omgevingsvergunning, terugmeldingen) en het beoordelen en verwerken van diverse uitval vanuit de vergelijking BAG/BGT en BAG/WOZ.
 • Het beoordelen en verwerken van mutaties, zoals BOR-gegevens, in het beheersysteem, waarmee het integrale beheer van de buitenruimte wordt ondersteund en vormgegeven.
 • Het bewaken van de juistheid, actualiteit en kwaliteit van de registraties BGT, BAG, BRK-PB, Wibon en BOR.
 • Het de komende twee jaar in kaart brengen van de huisaansluitingen van de riolering en kolkenleidingen in het beheersysteem.
 • De afstemming met de beheerders over veranderingen in de openbare ruimte en zorgen dat actuele data van onze assets in de buitenruimte bijgewerkt en beschikbaar zijn.

Wat neem je mee?

Kwaliteit en klantgerichtheid vind je belangrijk. Jij laat verantwoordelijkheid zien, schakelt snel, werkt zelfstandig en integraal waarbij je actief de verbinding zoekt. Je bent nauwkeurig, en oplossings- en resultaatgericht. Je haalt proactief informatie op en zoekt (regionale) samenwerking op, zodat jouw informatiesysteem altijd bij is. Dat jij een teamspeler bent die communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en doortastend is, helpt jou hierbij. Ook dat je affiniteit hebt met de Basisregistraties BAG en BGT.

Daarnaast beschik jij over:

 • Een afgeronde mbo-opleiding met mbo+-werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring in de functie van informatiebeheerder.
 • Ervaring met en kennis van beheersystemen, ArcGIS, AutoCad, NeuronBAG en Microstation/GeoCad.
 • Het vermogen om collega’s en de organisatie mee te nemen in de verdere implementatie en ontwikkeling van het beheersysteem.
 • Affiniteit met de openbare ruimte.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een uitdagende functie in een ambitieuze omgeving. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een salaris van maximaal € 4.208 (salarisschaal 9, Cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je competenties en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
 • Een laptop en telefoon.
 • De vaste werkplek is Staalindustrieweg 1, maar er kan waar mogelijk thuis worden gewerkt als je bijvoorbeeld CAD niet hoeft te gebruiken. 
 • Toegang tot de sportruimte van ons gemeentehuis.
 • Een tegemoetkoming voor gemaakte (reis)kosten.

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling en zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal wordt benut.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met afdelingshoofd Herman Schnitker via telefoon of Whatsapp op 06-23 97 50 16. 
Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.