Waar moet je als informatieprofessional op letten bij het nemen van een virtual datacenter? (advertorial)

Als informatieprofessional zijn er allerlei zaken waaraan je moet denken om alles uit je expertise te halen. Een van deze zaken is een virtual datacenter nemen. Een virtual datacenter is een cloud-gebaseerd platform dat bedrijven en professionals alle tools en middelen biedt om hun computernetwerk te beheren. Daarom is het erg handig om te weten hoe je het juiste datacenter voor je eigen organisatie vindt. Maar hoe krijg je dit precies voor elkaar? In deze blog bespreken we de verschillende criteria waarop je moet letten om het beste virtuele datacenter te vinden.

Of je schaalbare projecten kunt creëren

In de eerste plaats is het van groot belang om te checken of een virtual datacenter geschikt is om schaalbare projecten te creëren. Als informatieprofessional heb je namelijk vaak te maken met projecten die de potentie hebben om te groeien. Daardoor is het zaak dat het gekozen virtuele datacenter schaalbaar is. Dit doe je door voor centers te kiezen die beschikken over openstack-elementen. Wanneer je hier extra op let, ben je al flink op weg naar het vinden van de juiste match qua virtual datacenter.

Is de aanbieder betrouwbaar?

Ten tweede dien je te letten op het feit of de aanbieder van een virtual datacenter betrouwbaar is. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat alle data die hierop te vinden zullen zijn, niet door derde partijen voor slechte doeleinden worden gebruikt. Kijk daarom goed naar de reputatie van de aanbieder waarmee je te maken hebt. Bedrijven als transip.nl zijn voorbeelden van betrouwbare aanbieders van dit soort diensten, dus het is zeker geen slecht idee om hier te beginnen met je zoektocht.

Of het datacenter Nederlands is

Verder is het zaak om te kijken of het datacenter Nederlands is of niet. Dit komt doordat er in Nederland verschillende regels gelden waaraan een virtual datacenter moet voldoen om legaal te mogen zijn. Uiteraard wil je als informatieprofessional geen last krijgen van de overheid, dus het is zeker goed om dit te checken. Bovendien zal de snelheid van het datacenter een stuk beter zijn, wat het fijner maakt om mee te werken.

Zijn de betalingsopties flexibel?

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de betalingsopties die het virtual datacenter biedt. Sommige diensten zijn namelijk alleen maar per jaar te betalen, terwijl andere je meer flexibiliteit geven middels maandelijkse betalingen. Bovendien is ‘pay as you go billing’ een interessante optie wanneer je erg van flexibiliteit houdt.

Al met al zijn er dus veel verschillende criteria waaraan je als informatieprofessional kunt denken bij het zoeken naar een virtual datacenter. Door deze tips goed te volgen, ben je verzekerd van het vinden van het perfecte datacenter voor je organisatie. Veel succes hiermee!

De redactie van IP draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit artikel.