Terugblik op de VOGIN-IP-lezing 2023; podcast met Elisabeth Bik

De organisatie van de VOGIN-IP-lezing, vorige maand op 16 maart in de OBA in Amsterdam, kijkt terug op een succesvol evenement. Bijna 250 vakgenoten waren aanwezig bij de elfde editie van het event. Daar konden ze de keynotes bijwonen van Nava Tintarev en Elisabeth Bik, en deelnemen aan lezingen en/of workshops over onderwerpen die relevant zijn voor het vak van informatieprofessional. Van explainable AI, knowledge graphs en de gevolgen van digitalisering voor onze democratie tot opensourcebronnen en Wiki. Ofwel: zoeken en vinden 3.0.

Er is intussen een terugblikpagina gemaakt, met onder meer de presentaties van de sprekers, foto’s van het evenement en linkjes naar drie artikelen in IP die als voorproefje dienden. In het digitale magazine IP #3-2023 vind je ook een verslag van de dag.

VOGIN Statafel-podcast

Op 16 maart spraken Bart van der Meij en Leon Heuts, hosts van de VOGIN Statafel-podcast, met Elisabeth Bik. Aan bod komen onderwerpen als haar talent om wetenschappelijke fraude op te sporen, het belang van zuiverheid in de wetenschap en de perverse prikkels in het wetenschappelijke proces. Plus: tips & trucs waar je zelf op kunt letten als je een wetenschappelijke publicatie leest. De podcast is hier te beluisteren (aflevering 4).

Credit foto boven: Eef Evers