VOGIN-IP-lezing 3 maart: inschrijving geopend

Op 3 maart organiseren VOGIN en IP | vakblad voor informatieprofessionals weer gezamenlijk de jaarlijkse VOGIN-IP-lezing. Het biedt een uitgebreid programma van een hele dag met lezingen en workshops rond het thema “zoeken & vinden”. De dag wordt weer gehouden in het gebouw van de OBA in Amsterdam.
Er zijn twee plenaire keynotes:
  • Pieter Cobelens, oud-directeur van de MIVD, is een warm pleitbezorger van het belang van “inlichtingen” voor elk soort organisatie. In zijn lezing benadrukt hij dat voor ‘corporate’ of ‘competitive’ intelligence niet alleen (mobiele) technologie en slimme zoekmachines, maar vooral ook goed geschoolde informatieprofessionals van belang zijn, om die zoekmachines te tunen en al die technologie in hun dienstverlening te gebruiken.
  • Randolph Hock is in zijn lange carrière als zoekspecialist en trainer verbonden geweest aan allerlei toonaangevende Amerikaanse bibliotheken en organisaties. Over zoektechnieken heeft hij ook talloze artikelen en boeken geschreven. In zijn lezing “Brave new search world” gaat hij in op de grote veranderingen die “zoeken en vinden” op dit moment ondergaan.
Verder hebben bezoekers de keuze uit het bijwonen van nog meer lezingen en deelname aan allerlei praktijkgerichte workshops. Daarbij is er onder meer aandacht voor factchecking, zoeken in sociale media, datavisualisatie, enterprise search en nog veel meer.
Kijk voor het volledige programma op vogin-ip-lezing.net