VOGIN Fonds doet call voor innovatieve initiatieven

Het VOGIN Fonds steunt (i.s.m. GO Fonds) kansrijke innovatieve initiatieven op het gebied van kennis- & informatie(technologie) met maatschappelijke meerwaarde. Die initiatieven helpt ze te realiseren met financiële ondersteuning tot 100.000 euro er project. Iedereen kan een aanvraag indienen voor 1 februari 2019. Het thema van deze call is: (cultureel) erfgoed.

De eerste call was volgens het VOGIN Fonds een succes. “Zodanig dat we geen tijd hadden om er twee per jaar te organiseren, wat het eerste idee was. En wat een mooie aanvragen zijn er binnen gekomen. Tijd voor een herkansing voor degenen die niet in aanmerking kwamen,” aldus het fonds op haar site.

Dit voorjaar werden twee projecten gehonoreerd: ‘Achter de Algoritmen’ (van Stichting Lowercase, Jim Stolze) en ‘Pixel People’ (van MAD emergent art center in Eindhoven, in samenwerking met Smart Homes en lokale partners).  Ook voor de tweede call wordt gezicht naar naar innovatievoorstellen die het verschil kunnen maken en de samenleving helpen om de rol van kennis- & informatie(technologie) beter te begrijpen en de toepassing ervan beter in te zetten. Het thema is deze keer (cultureel) erfgoed.Interesse? Ga naar VOGIN Fonds.

Lees ook: