Hoge Raad organiseert in 2019 allereerste Kennisweek

De afdelingen Kenniscentrum en Automatisering & Informatisering (A&I) van de Hoge Raad in Den Haag organiseren van 14 tot en met 18 januari 2019 de allereerste Hoge Raad Kennisweek. Doel is om de dienstverlening van beide afdelingen nog meer onder de aandacht brengen. Daarnaast kunnen Hoge Raad-medewerkers zich laten informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT en kennis binnen het (internationale) juridische werkveld.

 Elke dag staat er een thema centraal, vertelt Theo van Bergen, manager kenniscentrum. ‘Denk bijvoorbeeld aan Europese en internationale ontwikkelingen. ‘s Morgens starten de deelnemers met een Krantje Croissantje (KC van het Kenniscentrum). ‘Er wordt uitleg of een presentatie gegeven over nieuwe abonnementen, databanken, systemen en andere ontwikkelingen – uiteraard vergezeld van een ontbijt.’

Daarnaast vindt er dagelijks om 12 uur een lunchlezing plaats en wordt elke dag om 15.30 uur afgesloten met een lezing, workshop of presentatie over het thema van de dag. Tot slot zullen tijdens deze Kennisweek ook verschillende (juridische) uitgevers hun nieuwste producten laten zien.

(Foto: Bas Kijzers / Rijksvastgoedbedrijf / CC0 1)