Vice Media Group opent kantoor in de metaverse

Virtue Worldwide, het creatieve bureau van Vice, heeft voor Vice Media Group (VMG) een kantoor geopend in de open source metaverse Decentraland

Het virtuele gebouw wordt beschikbaar gesteld aan meerdere onderdelen van de groep, waaronder Virtue en Vice, en zal dienen als permanent onderkomen van VMG in Decentraland. De omgeving zal daarnaast dienen als virtueel innovatielab van het bureau, waar teams met non-fungible tokens (NFT’s), DAO’s en Web 3.0 kunnen experimenteren en hun inzichten direct voor merken kunnen toepassen.

Het initiatief voor het kantoor komt van Virtue Futures, de innovatieafdeling van Virtue die merken helpt te innoveren binnen nieuwe platformen, technologieën en omgevingen op een cultureel relevante manier. In 2021 lanceerde het Virtue Futures-team de eerste NFT van Coca-Cola.

Platform voor digitaal veldonderzoek

Het kantoor in Decentraland dient als centraal knooppunt in de samenstelling van het internationale Virtue Futures-team. ‘Hier kunnen klanten en collaborators elkaar ontmoeten voor briefings, presentaties en in-situ demonstraties van recente projecten. De ruimte toont een breed scala aan digitale experimenten en heeft daarnaast verstopte extra’s voor nieuwsgierige bezoekers, waaronder een directe route voor jonge creatieven om een selectie aan gerenommeerde, internationale Meta-Mentors te bereiken. Het dient verder als lanceerplatform voor digitaal veldonderzoek met betrekking tot de sociologie van digitale gemeenschappen’, aldus het bedrijf.

Het virtuele gebouw is ontworpen door Bjarke Ingels Group, het architectenbureau achter The Pyramid in Manhattan en Googles Mountain View North Campus.