Vacature voor informatieanalist bij BIJ12

Ben jij een proactieve informatieanalist met architectuurkennis? Dan zoeken we jou! BIJ12 werkt voor provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Wij zorgen voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. BIJ12 ondersteunt provincies bij hun werk op het gebied van natuur en informatiesystemen en is opgericht door de provincies als onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Kijk voor meer informatie op: www.BIJ12.nl.


Voor de versterking van BIJ12 zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Informatieanalist

36 uur | Utrecht


BIJ12 bundelt en verrijkt (natuur-)data en informatie van en voor provincies. Vanuit het team Informatievoorziening (IV-team) ontsluiten we objectgeoriënteerde geo-informatie over bodem, water, natuur, vergunningen, toezicht en handhaving en externe veiligheid. Daarnaast ontwikkelen en beheren we toekomstbestendige informatievoorzieningen en beantwoorden we steeds complexere informatievragen. Dit doen we met een BIJ12-breed team Informatievoorziening (IV-team). Het IV-team stelt informatiemanagementkaders en richtlijnen voor informatievoorziening op, adviseert over de invoering en toepassing ervan en toetst op naleving van het BIJ12-informatiebeleid. Als informatieanalist ben je onderdeel van dit team.

Deze functie valt formatief onder de unit Gemeenschappelijke Beheerorganisatie (GBO). De inzet van de informatieanalist wordt vanuit deze unit gefaciliteerd. Provincies maken voor de uitvoering van hun taken gebruik van een aantal gemeenschappelijke applicaties en systemen. De unit GBO Provincies binnen BIJ12 verzorgt het beheer van zo’n 20 van deze applicaties.

Dit ga je doen

In de functie van informatieanalist sla je bruggen tussen de gebruikers (business), informatie en techniek. Je brengt de behoeften van interne en externe stakeholders in kaart en weet deze te vertalen naar (technische) oplossingen. Je stelt requirements op en prioriteert deze in nauw overleg met de gebruikers. Op basis daarvan schrijf je heldere documenten en adviezen, zoals vooronderzoeken, impactanalyses, business cases, verbetervoorstellen en/of functionele ontwerpen. Daarbij borg je dat je adviezen in overeenstemming zijn en blijven met de informatiekaders en architectuurprincipes van BIJ12 en provincies. Je analyseert, visualiseert en adviseert over complexe informatievraagstukken. Ook breng je informatiestromen en processen in kaart.
Je adviseert over de beste manier om informatiesystemen in te voeren en ontwikkelt en onderhoudt informatiemodellen en datamodellen. Je doet voorstellen die bijdragen aan een goede kwaliteit van het huidige en toekomstige informatielandschap.

Dit ben jij

Je bent een proactieve en communicatief vaardige teamplayer die conceptueel denkt en doorvraagt. Je werkt gestructureerd en secuur. Je ontwikkelt jezelf continu en past nieuwe technologieën, methodieken en concepten toe in projecten en adviezen voor BIJ12 en provincies. Ook deel je graag je kennis met collega’s, klanten en vakgenoten.
Je voelt je thuis in een collegiale, professionele sfeer met aandacht voor medewerkers en inhoud van het werk.

Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding met een sterke informatie-/ICT-component, bij voorkeur informatica of informatiemanagement.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als informatieanalist.
 • Affiniteit met processen en ontwikkelingen op het gebied van: natuur, geo-informatie, externe veiligheid, digitale overheid, duurzame ruimtelijke ontwikkelingen en water.

Kennis van:

 • Informatiearchitectuur en technische architectuur.
 • Geo-data en het werken met GeoWeb, GeoServer en/of Drupal.
 • Beleid, wetten en statussen rondom natuur en externe veiligheid.
 • Informatiebeveiliging voor de overheid.

Ervaring met:

 • Het maken, bijhouden en veranderen van informatiemodellen zoals bij voorkeur met IMGeo, IMNa, IMREV en IMRO.
 • Het maken van impactanalyses en het modelleren van data- en informatiestromen.
 • Gericht adviseren op de business, de informatie en de techniek.
 • Het schrijven van functionele specificaties – requirements, features, user stories en use cases.
 • Werken in agile scrum/DevOps teams en volgens Prince2.
 • Ontwerp, ontwikkeling en (functioneel) beheer van voorzieningen.
 • Werken in een complexe en dynamische multistakeholderomgeving, bij voorkeur binnen de overheid.
 • Een objectgeoriënteerde programmeertaal zoals Python of Java.
 • Werken met versiebeheer (Git) en digitale beschikbaarheid en toegankelijkheid.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 36 uur per week (1 fte).
 • Een salaris van minimaal € 3.506,28 en maximaal € 5.008,99 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 11 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week.
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van 22,37%. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie, meer salaris of bepaalde aankopen zoals een fiets of thuiswerkplek.
 • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV.
 • Een telefoon en laptop van BIJ12.
 • Een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000 per 5 jaar.
 • Een moderne en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station. In verband met de coronamaatregelen volgen we het advies van de overheid en werken alle collega’s op dit moment tot nader orde zoveel mogelijk vanuit huis.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en de competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar HR via deze link. Doe dit uiterlijk op 22 november 2020

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op vrijdag 27 november a.s., en op dinsdag 1 december a.s. vinden de vervolggesprekken plaats. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de coördinator Informatievoorziening Karin Cox op telefoonnummer 06-519 152 06 of 085-486 22 22.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.