Vacature voor hoofd Mediatheek bij ArtEZ

ArtEZ hogeschool voor de kunsten zoekt een hoofd Mediatheek met een opdracht voor 2 jaar.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor discipline-overstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Voor de Mediatheek zijn wij op zoek naar een:

hoofd mediatheek (0,8-1 fte) met een opdracht voor 2 jaar

De afdeling

ArtEZ hogeschool voor de kunsten beschikt over vijf mediatheken op onze locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. Elke mediatheek heeft een eigen collectie, gericht op het onderwijs dat binnen de vestiging wordt gegeven. Studenten en docenten kunnen boeken, tijdschriften, bladmuziek, databanken, cd’s en dvd’s raadplegen.

Je profiel

Wij zoeken een allround hoofd Mediatheek met een flinke dosis leidinggevende en veranderkundige ervaring in de relevante werkgebieden. Het is fijn als je in het bezit bent van een bibliotheekopleiding op minimaal hbo-niveau, maar als je over voldoende praktijkervaring in de bibliotheekwereld beschikt zijn we ook geïnteresseerd in wat je kunt. Je kunt op natuurlijke wijze leidinggeven en makkelijk en duidelijk communiceren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je collega’s en de bezoekers van de mediatheek vinden je benaderbaar en maken graag gebruik van je expertise.

Voor deze functie is het van belang dat je je de digitale toepassingen in de informatievoorziening en relevante ICT-toepassingen in onderwijs en onderzoek snel eigen kunt maken. Ook heb je een inspirerende, heldere visie op de hbo-bibliotheek van de toekomst, die je weet om te zetten in een strategische koers voor de mediatheek. De snel veranderende dynamiek binnen het onderwijs, mede als gevolg van corona, vormt hierbij een extra uitdaging. Het is belangrijk dat je veranderprocessen in goede banen kunt leiden en dat je daarbij in staat bent mensen te motiveren daaraan bij te dragen.

Als hoofd Mediatheek behartig je de belangen van de mediatheek binnen het Servicebedrijf en heel ArtEZ, maar ook daarbuiten. Het is daarom fijn als je geïnteresseerd bent in de domeinen die de kunstopleidingen van ArtEZ vertegenwoordigen: dans, theater, muziek, mode, beeldende kunst, architectuur en vormgeving. In deze functie is het zaak om goed op de hoogte te zijn van de actualiteit in de wereld van kunst, design en performance, zodat je een gesprekspartner op niveau kunt zijn voor je directe collega’s, medewerkers, studenten en docenten.

De opdracht

Een belangrijke opdracht voor jou is het herijken van de toegevoegde waarde van de mediatheken voor het onderwijs. Dat betekent dat je samen met vertegenwoordigers van het onderwijs en de collega’s van de mediatheken een visie voor de toekomst maakt en dat je die visie uitwerkt in concrete plannen en acties.

Je werkzaamheden

Je geeft leiding aan de medewerkers van de vijf mediatheeklocaties en je draagt zorg voor het opstellen van het beleid. Als hoofd Mediatheek ben je verantwoordelijk voor de afdelingsbegroting en de collectiebudgetten van de diverse opleidingen. Je voert frequent overleg met de directeuren van de academies. Daarnaast maak je deel uit van het managementteam van het Servicebedrijf. Je legt verantwoording af aan de directeur Servicebedrijf.

Ons aanbod

Wij bieden een tijdelijk contract van twee jaar met een omvang van 0,8 tot 1 fte. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.560 en maximaal € 4.892 (functienaam Stafhoofd C, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO, zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Sollicitatie en informatie

Heb je de kennis en kunde in huis om aan de slag te gaan als hoofd Mediatheek? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een constructieve en enthousiaste teamgeest meebrengt.

Solliciteren kan tot en met zondag 11 oktober via deze button. Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Michiel Klatte, directeur Servicebedrijf, e-mail: m.klatte@artez.nl.

Voor meer informatie over ArtEZ en werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/Over-ArtEZ.

Online screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van deze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld