CBG | Centrum voor Familiegeschiedenis zoekt productbeheerder WieWasWie

Het CBG | Centrum voor Familiegeschiedenis heeft een vacature voor een productbeheerder WieWasWie (28 uur per week).

Het CBG | Centrum voor Familiegeschiedenis is hét landelijke expertise- en informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Een belangrijk product van onze organisatie is het digitale platform WieWasWie. WieWasWie is de landelijke database en zoekmachine voor historische persoonsgegevens. Aan dit digitale platform neemt een groot aantal archiefinstellingen in Nederland deel. Voor het publiek is de presentatie van de genealogische bronnen van al die archiefinstellingen op één digitaal platform een ideaal startpunt voor onderzoek naar de geschiedenis van personen en families. WieWasWie vormt een belangrijk onderdeel van de genealogische digitale infrastructuur in Nederland en is een knooppunt in het netwerk van aanbieders.

Wat ga je doen? 

Het CBG heeft voor de komende vier jaar een ambitieus en innovatief beleidsplan liggen. Jij levert een belangrijke bijdrage aan de uitvoering daarvan. Als accountmanager is het jouw opdracht om een uitstekende samenwerking met de Nederlandse erfgoedsector te onderhouden en uit te breiden. Jij bouwt de rol uit van het CBG als kennispartner en knooppunt van het genealogisch netwerk van de erfgoedinstellingen. Dat doe je door het netwerk samen te brengen, kennis en standaarden te delen en een gezamenlijke presentatie naar het publiek via het platform WieWasWie te stimuleren. Tegelijkertijd werk je aan de verdere profilering van het CBG met WieWasWie als Nederlandse samenwerkingspartner op de internationale markt. Uitwisseling van datasets, samenwerking bij ontsluiting en het samenbrengen van internationale partijen en Nederlandse archiefinstellingen zijn daarbij de speerpunten.

Wat breng je mee?

  • Je houdt van familiegeschiedenis en bent een ervaren projectmanager (hbo, minstens 3 jaar ervaring in een projectmanagers- of coördinerende rol);
  • Je bent een uitstekende relatiemanager in omgang met zowel overheidspartijen als commerciële partijen;
  • Je bent gedreven in het bedenken van mogelijkheden om erfgoeddatasets op vernieuwende manieren te digitaliseren en presenteren;
  • Je denkt in kansen, concrete acties, resultaten en onderlinge samenwerking;
  • Je houdt jouw gewenste resultaat scherp en behaalt je doelen;
  • Je redt je prima tijdens een presentatie of onderhandeling in het Nederlands en Engels.
  • Je draagt actief bij aan een goede samenwerking met collega’s, leidinggevende en zakelijke partners.

Wat mag je van het CBG verwachten?

Een organisatie met een stevige ambitie om onderzoek naar familiegeschiedenis te stimuleren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar familiegeschiedenis kent. Via familiegeschiedenis leer je jezelf en elkaar kennen. Kennis van elkaars familiegeschiedenis is een goede insteek om begrip te krijgen voor elkaars maatschappelijke opvattingen en de historische wortels daarvan. 

Wij zijn een groep van 29 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn kantoor in een gebouwencomplex met culturele instellingen naast Den Haag CS. Er is aandacht voor een goede work-lifebalans en voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Het CBG staat achter de code diversiteit en inclusie, en wij zoeken naar kandidaten die ons zowel in kennis en ervaring als in achtergrond aanvullen. 

De functie is in eerste instantie voor een jaar, voor 28 uur per week, met een salaris tussen € 2800 en € 3900 bij een fulltime dienstverband. Het CBG heeft een eigen Arbeidsvoorwaardenregeling, die ontleend is aan de cao Rijk.

Reageren?

Je kunt je motivatiebrief en CV richten tot uiterlijk 2 november aan Bernadine Ypma (directeur-bestuurder) via hrm@cbg.nl. Ook voor vragen kun je bij Bernadine terecht. Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats op 12 november. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zal het gesprek in Den Haag of via Zoom plaatsvinden.