Vacature Amazon verraadt plannen voor betreden Nederlandse markt

Een vacature op de website van Amazon duidt erop dat het bedrijf binnenkort ook de Nederlandse markt zal betreden. Amazon zoekt een vertaler Nederlands met een technische achtergrond, die niet alleen verantwoordelijk wordt voor de vertaling van producten, diensten en communicatie rondom de Kindle, maar ook voor het uitrollen van die diensten en producten in Nederland.

Er gaan al langer geruchten dat Amazon zich ook op Nederland wil gaan richten (zie ook het artikel ‘Amazon verovert Europa’ in Informatieprofessional 1, 2012), maar de komst van een Nederlandstalige website bleef vooralsnog uit. Nederlandse klanten die iets willen kopen zijn aangewezen op de internationale website of op portals elders in Europa. Uit de vacature blijkt niet wanneer Amazon de Nederlandse website wil lanceren. Het bedrijf zoekt ook iemand die een vergelijkbare functie zal gaan vervullen voor de Russische markt.

Amazon breidt nog altijd fors uit en investeert veel geld in de uitbreiding van de distributiecapaciteit en nieuwe diensten en producten. Daarom maakt het bedrijf al jaren nauwelijks winst. Gisteren lanceerde het bedrijf een nieuw segment op de website, voor de verkoop van gepersonaliseerde 3d-prints.