Universiteit Leiden zoekt medewerker Documentverwerking en Metadata

MEDEWERKER DOCUMENTVERWERKING EN METADATA (0,8 fte)
Vacaturenummer 22-170

De werkzaamheden

Wil je een bijdrage leveren aan het beschikbaar stellen van voornamelijk medische boeken en tijdschriften aan de studenten en medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Universiteit Leiden en andere gebruikers van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL)? Heb je ervaring in een bibliotheek? Wij hebben een interessante vacature.

Sinds 1 november 2021 is de Walaeus bibliotheek van het LUMC onderdeel van de UBL. De werkzaamheden rond acquisitie en catalogiseren zijn bij de afdeling Metadatadiensten en Acquisitie (MDA) van de UBL ondergebracht. Binnen de afdeling MDA werk je met diverse collega’s aan de beschikbaarstelling van elektronische bronnen, tijdschriften en boeken. De contacten met collega’s van andere afdelingen en met leveranciers zijn daarbij belangrijk. Onze nieuwe collega:

 • Verzorgt het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, voor boeken en tijdschriften;
 • Onderhoudt contacten met leveranciers;
 • Verricht catalogiseerwerkzaamheden; kent NLM-classificatiecodes toe ten behoeve van de kastplaatsing van boeken in de Walaeus bibliotheek;
 • Verwerkt binnengekomen tijdschriftafleveringen in de tijdschriftenadministratie;
 • Levert managementinformatie zoals overzichten en rapportages.

Jouw profiel

 • Mbo-werk- en denkniveau;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels en bij voorkeur ook andere moderne Westerse talen;
 • Werkervaring in een (medische) bibliotheekomgeving met kennis van het toekennen van metadata (MARC21) strekt tot aanbeveling;
 • Affiniteit met medische wetenschappelijke informatievoorziening;
 • Goede computervaardigheden en een uitstekende invoervaardigheid en -snelheid;
 • Goed kunnen schakelen tussen de diverse werkzaamheden;
 • Resultaatgerichtheid, accuratesse, flexibiliteit en initiatief;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Onze organisatie

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om de bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent aan bij.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 2.910 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 6).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Kijk voor meer informatie op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Jacob Heeren, hoofd Metadatadiensten en Acquisitie, j.j.heeren@library.leidenuniv.nl, tel. 071-527 15 61, of Bas Vat, divisiemanager Bibliotheekprocesondersteuning, b.vat@library.leidenuniv.nl, tel. 071-527 28 84.

Solliciteren

Mail je motivatiebrief, voorzien van het vacaturenummer en je cv, voor 28 maart 2022 naar: vacaturespenoservices@bb.leidenuniv.nl.