Informatiespecialist gezocht bij Universiteit Leiden

INFORMATIESPECIALIST 2, 32 uur per week
Vacaturenummer 22-158

De werkzaamheden

Heb je inzicht in de manier waarop studenten omgaan met wetenschappelijke informatie en vind je het interessant om nieuw digitaal onderwijs over informatievaardigheid te ontwikkelen? Heb je ervaring met (digitaal) onderwijs en deins je niet terug voor het lesgeven aan Engelstalige studenten? Dan heeft de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) voor jou een interessante baan binnen de afdeling Publieksdiensten.

 • Je verzorgt klassikaal en digitaal onderwijs in informatievaardigheid;
 • Je ontwikkelt en beheert de tutorials van de bibliotheek;
 • Je onderhoudt informatievaardigheidscursussen in BrightSpace, zorgt voor de evaluaties van deze cursussen en houdt onze onderwijsstatistieken bij;
 • Je neemt deel aan de webredactie, waarbij de nadruk ligt op informatie voor docenten en studenten;
 • Je beantwoordt vragen van gebruikers via de digitale balie (Stel een vraag);
 • Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen in het informatieveld met het oog op mogelijke toepassingen in de bibliotheek en het doen van voorstellen over nieuwe diensten.

Jouw profiel

 • Bibliotheek-/media-/informatieopleiding op hbo-niveau;
 • Ervaring met (blended) onderwijs, bij voorkeur kennis van informatievaardigheid;
 • Een innovatieve instelling;
 • Communicatief, klantgericht, flexibel, creatief;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Onze organisatie 

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om de bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent aan bij.

Wij bieden 

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar met bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, maximaal € 3.606 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8). 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit 

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn. 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Anneke Dirkx, hoofd afdeling Publieksdiensten, a.c.m.dirkx@library.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie, voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, voor 28 maart 2022 aan vacaturespenoservices@bb.leidenuniv.nl.