Universitaire Bibliotheken Leiden zoekt per direct administratief medewerker licenties

Administratief medewerker licenties 0,8-1,0 fte
Vacaturenummer 13709

De werkzaamheden

Ben je graag de spil tussen gebruikers en leveranciers van elektronische bronnen zoals e-books, databases en e-journals? Ben je een administratief talent en houd je van puzzelen bij het oplossen van problemen met de toegang tot deze bronnen? Wij hebben een interessante vacature voor je.

Binnen de afdeling Metadatadiensten & Acquisitie werk je in een enthousiast team met zes collega’s samen aan de ontsluiting en vindbaarheid van elektronische bronnen voor onderwijs en onderzoek. Tot jouw werkzaamheden behoren:

 • Verzorgen van het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen voor databases en andere informatiebronnen;
 • Beheren van licentiegegevens;
 • Metadateren ten behoeve van de ontsluiting van elektronische bronnen;
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, vakreferenten, Digitale Diensten en andere afdelingen van de universiteit;
 • Overzicht houden op het proces van verwerking van elektronische bronnen inclusief het beheer van de functionele mailbox e-resources;
 • Participeren in het collectievormingsoverleg;
 • Binnen het procesteam ‘Elektronische bronnen, licenties en onderhandelen’ actief bijdragen aan het verbeteren van de processen;
 • Leveren van managementinformatie en gebruiksstatistieken.

Je profiel

 • Hbo-werk- en denkniveau;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Ervaring met het toekennen van metadata en het verwerken van elektronische bronnen, bij voorkeur in een bibliotheekomgeving met toepassing van MARC21;
 • Goede computervaardigheden en een uitstekende invoervaardigheid en -snelheid;
 • Je kunt goed schakelen tussen de diverse werkzaamheden en bent oplossingsgericht en analytisch;
 • Resultaatgericht, accuraat, stressbestendig en initiatiefrijk;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Beschrijving organisatie

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3.764 per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat kun je voor een deel thuiswerken, de universiteit heeft daar goede voorzieningen voor. Kijk voor meer informatie op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Jacob Heeren, e-mail j.j.heeren@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 15 61.

Solliciteren

Je kunt online solliciteren via de button ‘Solliciteer nu’ in ons sollicitatiesysteem. Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 6 juni 2023 worden gericht aan Jacob Heeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.