Dienst Gezondheid & Jeugd Dordrecht zoekt adviseur informatiemanagement

Je faciliteert de (digitale) samenwerking in de breedste zin van het woord. Jouw inzet zorgt voor een effectieve informatievoorziening, zodat collega’s gemakkelijk, veilig en efficiënt hun werk kunnen doen.

De Dienst Gezondheid & Jeugd in Dordrecht is voor het team Informatiemanagement op zoek naar een

adviseur informatiemanagement
36 uur per week | € 3.396 tot € 5.009

Waar kom je te werken?

De Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) verzorgt namens tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering van diverse taken op het gebied van publieke gezondheid, aansturing van integrale jeugdgezondheidszorg, organiseren van jeugdhulp, maatschappelijke zorg, onderwijsdeelname (leerplicht en voortijdig schoolverlaten), huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling en inwoners helpen mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving. Het cluster Bedrijfsvoering levert optimale ondersteuning aan de primaire werkprocessen, het management en het bestuur van de gemeenschappelijke regeling Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid. Meer informatie over de DG&J kun je vinden op onze website.

Wie zijn wij? 

Binnen het cluster Bedrijfsvoering is het team Informatiemanagement de verbindende schakel tussen de organisatie en ICT, en adviseert en ondersteunt het de bedrijfsonderdelen bij de vertaling van informatiebehoefte naar informatievoorziening. Ons team is volop in ontwikkeling en bestaat momenteel uit twee adviseurs informatiemanagement, een interim-adviseur informatiemanagement met de focus op gegevensbeheer en documentaire informatievoorziening, twee functioneel beheerders, twee data-analisten, een data-adviseur en een manager informatievoorziening en ICT. Voor de interim-adviseur informatiemanagement met de focus op gegevensbeheer (GB) en documentaire informatievoorziening (DIV) zoeken we nu een vaste invulling.

De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan razendsnel en ook de buitenwereld is continu in beweging. Dit maakt ons werk dynamisch en afwisselend. Onze focus ligt op de samenwerking met collega’s en partners. We bundelen onze krachten om een effectieve informatievoorziening mogelijk te maken voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid en veiligheid en voor het creëren van ontwikkelingskansen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Wat ga je doen?

Als adviseur informatiemanagement GB/DIV faciliteer je (digitale) samenwerking in de breedste zin van het woord. Adequate informatievoorziening is enorm belangrijk en moet op een verantwoorde manier worden ingeregeld. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot archief, privacy en beveiliging. Door jouw inzet is de informatievoorziening tiptop in orde. Dit zorgt ervoor dat collega’s makkelijk, veilig, efficiënt en overzichtelijk hun werkprocessen kunnen uitvoeren.

Als adviseur informatiemanagement GB/DIV ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg voor de informatiehuishouding die zich kenmerkt door een goede, geordende en toegankelijke staat van het archief en die het digitaal werken ondersteunt. Het is jouw doel om te zorgen dat gegevens goed geordend en toegankelijk zijn in de applicaties waarmee gewerkt wordt. Je signaleert risico’s en formuleert acties om te zorgen dat gegevens en documenten conform de Archiefwet geborgd blijven. Je bent in de lead voor het opstellen van een documentair structuurplan (DSP). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het (steeds kleiner wordende) stuk fysieke archief van de DG&J.

Je adviseert over de inrichting en het beheer van DMS-, zaaksysteem- en vakapplicaties en draagt zorg voor de doorontwikkeling daarvan. Je inventariseert en optimaliseert werkprocessen en ondersteunt het zaakgericht werken. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van de documentaire informatievoorziening en vertaalt die naar aanpassingen in onze organisatie en processen. Daarnaast ondersteun je belanghebbenden met inzage in archiefbescheiden en geef je trainingen aan de DMS-/klantzaaksysteemgebruikers van DG&J.

Samengevat:

 • Je zorgt ervoor dat de informatiehuishouding op orde is en voldoet aan de eisen van de archiefinspectie.
 • Je maakt opslagprocedures en denkt mee over werkprocessen zodat documenten of gegevens correct worden opgeslagen.
 • Je adviseert over de inrichting, het beheer en het gebruik van DMS-, zaaksysteem- en vakapplicaties.
 • Je hebt ideeën over de digitale transitie en hoe deze te realiseren.
 • Je maakt mede het beleid ten aanzien van het correct voeren van de informatiehuishouding.
 • Je bent adviseur voor de gehele interne organisatie, en extern ben je de vertegenwoordiger van onze organisatie, bijvoorbeeld richting de archiefinspectie en andere partijen in de regio.

Wat neem je mee?

Je bent enthousiast, gedreven en nieuwsgierig. Met een grote dosis aan overtuigende, adviserende en communicatieve vaardigheden neem je het team, de collega’s en de klanten mee in jouw verhaal. Een goed gevoel voor relaties en belangen is daarin essentieel. 

Vanuit een resultaat- en klantgerichte benadering ga je met een frisse blik in gesprek met de klant. Je gaat voortvarend aan de slag met het verbeteren van processen, je projecten en het datagedreven werken. Het doel is om de informatievoorziening naar een hoger plan te tillen. Je gaat daarbij analytisch, planmatig en organisatorisch te werk. 

Collega’s typeren jou als een nauwkeurige, flexibele medewerker die oog heeft voor de mensen om zich heen. Het werk vraagt om een proactieve houding en grote mate van nauwkeurigheid. Je werkt zelfstandig en weet de juiste prioriteiten te stellen. 

Wat bieden we jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan het realiseren van de ambities van de Dienst Gezondheid & Jeugd. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • Een dienstverband voor een jaar voor 32-36 uur per week met de intentie om dit na een jaar om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 • Een salaris van maximaal € 5.009 bruto per maand (schaal 10, cao sgo) op basis van een 36-urige werkweek. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.
 • Een laptop, telefoon en/of iPad in bruikleen.
 • Je ontvangt een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een bijdrage aan sportgerelateerde zaken
  • het inkopen van extra pensioen
  • een fietsregeling
 • Woon-werkreiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed.
 • Flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken. Ook vier werkdagen van negen uur behoren tot de mogelijkheden.
 • Ouderschapsverlof.
 • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
 • Een collectieve premiekorting op de aanvullende zorgverzekering bij CZ, Menzis of IZA.
 • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wij ontvangen graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jou aanspreekt in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken. Solliciteren is zo gebeurd, klik op de sollicitatiebutton en stuur je cv en motivatie in. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Neem dan contact op met Ben Hendrikx (manager informatievoorziening & ICT) via 06-29 05 28 63. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het team Werving & Selectie via 078-770 80 30.

Goed om te weten

Bij ons is iedereen van harte welkom. Binnen onze dienst wordt een actief divers en inclusief beleid gevoerd, waar iedere medewerker gezien en gehoord wordt.
Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.