Gemeente Lansingerland op zoek naar teammanager Informatievoorziening & Beheer

36 uur | Bergschenhoek

Welke uitdaging bieden wij

Informatievoorziening en informatiebeheer zijn belangrijker dan ooit. De wereld ontwikkelt zich in hoog tempo en de technologische mogelijkheden lijken eindeloos. Het op het juiste moment beschikken over de juiste informatie is cruciaal voor een gemeentelijke organisatie. Wetgeving vraagt daarnaast om meer toegankelijkheid tot informatie, en cybercriminaliteit vraagt juist om waakzaamheid en zorgvuldigheid van organisaties. Het team Informatievoorziening & Beheer van de gemeente Lansingerland draagt zorg voor het verwerken, beheren en delen van informatie.

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Het team I&B is circa achttien fte en bestaat uit de clusters Informatievoorziening, Informatiebeheer en GEO informatie. Ondanks het gedeelde vakgebied kennen de clusters wel eigen specialismen. ‘Hoe kunnen deze verschillende specialismen elkaar versterken, hoe zetten we data in om sturing te geven aan het behalen van onze organisatiedoelen en hoe halen we het beste uit onze eigen medewerkers’ zijn vraagstukken waarmee jij en het team aan de slag kunnen. Als teammanager geef jij het vertrouwen aan je team om samen te werken aan deze ontwikkeling. Je neemt de verantwoording voor drie grote opgaven, namelijk:

  • Nieuwe wetgeving: de maatschappij vraagt om meer toegang tot en inzicht in informatie en gegevens. De wetgever vertaalt dit in diverse wetten die een grote uitdaging met zich meebrengen. Hoe moeten we de wet interpreteren, hoe borgen we de nieuwe werkprocessen en hoe zorgen we dat de organisatie meegaat in alle ontwikkelingen? Deze wetgeving betreft onder andere de Archiefwet, EU Digital Decade, Woo, Omgevingswet en SOR.
  • Informatiehuishouding en informatievoorziening: noodzaak en meerwaarde vormen de kernwaarden van deze uitdaging. De basis van de informatiehuishouding is op orde, er wordt verder ingezet op het verzamelen, verwerken, opslaan, beheren en delen van informatie en data. De volgende ontwikkelslag is het professionaliseren van beleid en processen. Denk aan de kwaliteit van de informatie en het efficiënter en effectiever delen van deze informatie binnen de gemeente.
  • Teamontwikkeling: het team is ontstaan na het in tweeën splitsen van team Informatievoorziening en digitalisering. De rollen voor dit nieuwe team zijn beschreven op basis van een recent doorgevoerde organisatieontwikkeling. Als teammanager stuur jij op rolvastheid, overzie jij de uitdagingen van het team en vertaal jij deze naar het teamontwikkelplan. Voor de individuele ontwikkeling stuur je de medewerkers op het nemen van initiatief en het uitwerken van hun doelstellingen.

Waar ben je goed in

Van nature ben je geïnteresseerd in informatievoorziening, technologische ontwikkelingen en projectmatig werken. Je vindt het leuk om samen met je team het belang van een zorgvuldige informatiehuishouding onder de aandacht te blijven brengen en dit actief uit te dragen binnen en buiten de organisatie. Je loopt voorop als het gaat om continu verbeteren, resultaatgericht werken en vertalen van wettelijke en technologische ontwikkelingen naar mogelijke toepassingen en oplossingen.

Je hoeft geen inhoudelijke expert te zijn. Wel ben jij de verbindende factor van inhoudelijke expertise naar organisatievraagstukken. Je weet draagvlak te creëren voor jouw ideeën, communiceert helder over de mogelijkheden en stelt verwachtingen bij waar nodig. Dit doe je niet alleen richting je eigen team, maar ook richting collega-teammanagers, directie en B&W. Je stemt je communicatief af op je doelgroep en begrijpt dat woorden het verschil maken. Je weet mensen te overtuigen door het gezamenlijk belang te benadrukken en hen te wijzen op de stip aan de horizon.

Wat bieden wij nog meer

Er zijn genoeg uitdagingen die op jou wachten. Daartegenover bieden wij jou graag goede arbeidsvoorwaarden, namelijk:

  • Bruto maandsalaris van maximaal € 6.693 op basis van 36 uur per week conform schaal 13;
  • Individueel keuzebudget van maximaal € 1.298,44 per maand op basis van 19,4% IKB;
  • Flexibel vakantiepakket van standaard vier weken en uitbreiding tot nog eens vier weken;
  • Duurzaam pensioen via het pensioenfonds ABP, waarvan 70% vergoed door gemeente Lansingerland;
  • Arbeidsovereenkomst van twaalf maanden met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Meer weten?

Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. Past deze uitdaging bij jou als persoon en zie jij raakvlakken met jouw eigen ervaring en hetgeen wij vragen, neem dan contact op met:

  • Martijn de Quartel (06-12 29 46 75), domeindirecteur Bedrijfsvoering; of
  • Johanna Gruijters (06-41 19 91 75), Corporate Recruiter

Ben jij geïnteresseerd?

Reageer dan via de sollicitatiebutton. De uiterlijke reactiedatum is zondag 18 juni 2023.
De eerste gespreksronde is op 22 juni tussen 11:30 uur en 15:00 uur op locatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.