Uitgeverij Ardesia lanceert bibliofiel e-boek van Arnon Grunberg

Uitgeverij Ardesia, een initiatief van Ardjan Noorland, het zich ten doel gesteld om, ook in het digitale tijdperk, verzamelaars te voorzien van exclusieve uitgaven. Ardesia heeft als eerste het werk De Machiavellistvan Arnon Grunberg uitgegeven, in een oplage van 149 exemplaren.

Met de uitgave, die ook is voorzien van een papieren editie van Schrijven alsof je een ganzenveer in je hand hebt en er een rol perkament voor je ligt, zegt Noorland een primeur te hebben. De uitgave wordt gelanceerd onder de noemer ’het eerste bibliofiele e-boek ter wereld’. Beide genummerde en door Arnon Grunberg gesigneerde uitgaven zijn gevat in eenluxe omslagdoos. Het e-boek De Machiavellist bevat de heruitgave van deze titel van Stichting Casimir, de eigen uitgeverij van Arnon Grunberg. Die bracht het in 1990 uit in een oplage van 500 exemplaren. Daarnaast is ook Een vorm van waarheidsliefde opgenomen, het nawoord dat Grunberg in 2007 schreef voor de uitgave van De heerser in de Perpetua reeks van uitgeverij Athenaeum–Polak & van Gennep.

Het e-book wordt aangeboden op een USB-stick. De complete uitgave kan besteld worden via de website van Ardesia, voor 149 euro.