Archief Eemland roept Amersfoorters op schoenendozen te delen

Op donderdag 12 juni gaat de website Het bewaren waard, van Archief Eemland, online. Het archief roept iedereen die op zolder een schoenendoos vol historische herinneringen bewaart op die te delen met stadsgenoten via de website.

Archief Eemland, het historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland, zegt het het zonde te vinden dat al die waardevolle documenten ongezien in  schoenendozen blijven liggen en roept Amersfoorters daarom op om ze online te delen met stadsgenoten en zo tegelijkertijd veilig te stellen voor de toekomst. Een account aanmaken is gratis. Deelnemers krijgen ruimte om tot 1 gb aan digitaal materiaal veilig op te slaan en kunnen opgeslagen materiaal desgewenst ook alleen delen met vrienden en/of familie.

Op 14, 16 en 19 juni zitten deskundige archivarissen klaar om de historische waarde van meegebrachte schoenendozen te beoordelen. Iedereen is op die dagen welkom bij Archief Eemland op de 3e verdieping van het Eemhuis. Er wordt ook advies gegeven over gebruik van de website, die samen met Picturae is ontwikkeld, en het aanmaken van een account.

Meer informatie is te vinden op de website van het archief.