UB Leiden start crowdfundingsactie voor collectie Menno ter Braak

De Universiteitsbibliotheek Leiden is onder de titel Adopteer een boek een crowdfundingsactie gestart om een collectie boeken van de schrijver Menno ter Braak aan te kunnen schaffen.

De bibliotheek van Menno ter Braak bestaat uit boeken over Nederlandstalige letterkunde en geschiedenis, Duitstalige letterkunde, politiek, en (cultuur-)geschiedenis. De Universitaire Bibliotheken Leiden en de Opleiding Geschiedenis betaalden al een groot deel van het aankoopbedrag maar komen nog 19.000 euro te kort. Om de volledige collectie te kunnen kopen is daarom de actie Adopteer een boek gelanceerd.

Hoe het adopteren van boeken in zijn werk gaat wordt uitgelegd op de projectpagina. Sinds de start op 16 april is er 3950 euro opgehaald. Op vrijdag 30 mei organiseert de UB een kijkdag (PDF), die geïnteresseerden in de gelegenheid stelt de collectie te bezichtigen.

Ook andere bibliotheken startten in het verleden crowdfundingsacties met dezelfde titel. In de Zeeuwse Bibliotheek loopt de actie sinds 2006. Het ingezamelde geld wordt daar benut voor de restauratie van oude werken.