Tweederde managers verwacht toename realtime informatievoorziening

Zeker twee op de drie (67%) managers stellen dat realtime informatievoorziening de aankomende jaren een grotere rol krijgt binnen organisaties. Dit blijkt uit onderzoek van USoft. 

Realtime informatievoorzieningen krijgen een steeds prominentere rol binnen organisaties. Om deze hierin te voorzien vindt het merendeel (58%) van de managers het combineren van data uit verschillende systemen een van de belangrijkste speerpunten voor de aankomende jaren. In de communicatie- en mediabranche is dit zelfs 83%. Bijna 70% is er namelijk van overtuigd dat de organisatie betere beslissingen neemt wanneer deze over realtime informatie beschikt. Daarnaast vindt 55% van de respondenten dat realtime informatievoorziening belangrijk is om meer omzet te genereren.

Data als basis

Hoewel drie op de vijf (59%) managers realtime informatievoorziening als een absolute randvoorwaarde zien om hun processen goed te kunnen uitvoeren, werkt slechts 36% van hen in een volledig datagedreven organisatie. Dit betekent niet dat besluiten zonder data worden genomen. Uit de onderzoeksresultaten blijkt namelijk dat 47% van de managers stelt dat de meerderheid van de beslissingen datagedreven is. In de communicatie- en mediasector is dit 83 procent.

USoft deed onderzoek onder 540 managers in Nederland bij organisaties met meer dan vijftig medewerkers. Bijna de helft is afkomstig van organisaties met meer dan 250 medewerkers. Het volledige onderzoeksrapport kun je hier downloaden.