Tweede editie NPO Innovatiefestival op 2 juni: meer verbinding dankzij technologie?

De nieuwste technologische ontwikkelingen, creatieve innovaties en het verbindend vermogen van de publieke omroep staan op 2 juni centraal tijdens de tweede editie van het NPO Innovatie Festival in Hilversum. Tevens wordt die dag de NPO Innovatieprijs 2022 uitgereikt; de nominaties zijn inmiddels bekend.

Tijdens het festival komen mediamakers en sprekers samen om in te zoomen op lopende en aanstaande innovaties bij de publieke omroep. Ook wordt met elkaar gesproken over de rol van technologie bij het vergroten van het verbindend vermogen van de publieke omroep tussen de fysieke en digitale wereld. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de nu al veelbesproken metaverse: wat is deze metaverse eigenlijk en wat kunnen of moeten we ermee?

Vijf nominaties innovatieprijs

Tijdens de bijeenkomst wordt voor de tweede keer de NPO Innovatie Prijs uitgereikt voor het meest innovatieve mediaconcept van het afgelopen jaar. De jury heeft vijf concepten genomineerd:

  • Maandverbond (VPRO)
  • Tegenlicht – Archief van de Toekomst (VPRO)
  • Het Nachtkastje (BNNVARA)
  • AI-vodcast (KRO-NCRV)
  • Deepfake Zapp Detective (KRO-NCRV)

De genomineerden hebben een promotievideo gemaakt waarin ze vertellen wat ze hebben bedacht en waarom ze de innovatieprijs zouden moeten winnen.

Meer over het NPO Innovatiefestival en de NPO Innovatie Prijs vind je hier.