Google Maps breidt uit met immersive view en Europese eco-routes

Google heeft nieuwe functies voor Google Maps aangekondigd, waaronder Immersive View en milieuvriendelijke routes in Europa. Deze zullen later dit jaar beschikbaar komen.

Tijdens zijn jaarlijkse conferentie Google I/O kondigde het techbedrijf onder meer aan dat Google Maps twee nieuwe functies krijgt. De eerste is Immersive View, dat de data van Google Maps, Google Earth en Street View combineert. Door middel van AI en machine learning kunnen er gedetailleerde 3D beelden van bekende locaties worden gegenereerd en getoond in Immersive View. Google demonstreerde dit met een deel van het centrum van Londen (foto) zoals dat straks via Immersive View te zien zal zijn: naast een gedetailleerde weergave van wat je op straat tegenkomt, zal bijvoorbeeld ook het interieur van restaurants zichtbaar zijn. De eerste steden waarvoor dit beschikbaar komt, zijn Los Angeles, New York, San Francisco, Tokio en dus Londen.

Milieuvriendelijke routes Europa

Daarnaast wil Google dit jaar zijn functie voor het vinden van milieuvriendelijke routes uitbreiden naar Europa. Deze functie is al beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Bij het plannen van een autoroute in Google Maps kunnen gebruikers naast de snelste route ook de route selecteren waarmee de minste brandstof wordt verbruikt. Wanneer het verschil in tijd tussen twee routes weinig uitmaakt, zal Google Maps automatisch de route nemen waarmee je auto de minste CO2 uitstoot. Ook Google Flights krijgt een soortgelijke optie waarbij naast de prijzen de duurzaamheid van de vlucht wordt getoond.