SVB zoekt informatieanalist Applicatie Portfolio Management

Drie redenen waarom dit jouw baan is

 • Omdat je overzicht hebt en zaken wilt uitzoeken
 • Omdat je analytisch bent en je daarnaast beschikt over sterke adviesvaardigheden
 • Omdat je op zoek bent naar een baan met maatschappelijke impact

Jij doet het

SVB IT wil veranderingen en innovaties van het applicatielandschap sneller kunnen doorvoeren en meer grip op de (beheer)kosten van applicaties. Daarom is de SVB op zoek naar een informatieanalist Applicatie Portfolio Management. Doel is een toekomstvast applicatieportfolio dat is afgestemd met de strategie van de SVB en dat voldoet aan de huidige en toekomstige behoeften van de business. Daaronder valt ook het proces voor het beheer van de werking, het versiebeheer en het onderhoud van de applicaties gedurende de hele levenscyclus.

Dat vereist dat de informatieanalist Applicatie Portfolio Management in staat is (toekomstige) behoeften en klantwensen te vertalen naar passende roadmaps, applicatietriages uit te voeren, bijvoorbeeld met behulp van de TIME-methode van Gartner (Tolerate, Invest, Migrate, Eliminate), en de vertaalslag te maken naar veranderkaarten voor prioritering in het change portfolio.

Dit betekent concreet dat je als Informatieanalist verantwoordelijk bent voor:

 • Het managen van het applicatieportfolio, inclusief lifecyclemanagement.
 • Het zorgdragen voor applicatieassessments voor alle applicaties binnen de SVB inzake de functionele, technische en Run-gezondheid van de desbetreffende applicaties. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van de TIME-methode.
 • Het vaststellen van het juiste migratiepad van alle applicaties richting de (cloud) doelplatformen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de R-classificatie van Gartner (Rehost, Revise, Rearchitect, Rebuild, Replace).
 • Het zorgdragen voor de uitvoer van applicatieanalyses door middel van een checklijst ten aanzien van functionele, technische en Run-vereisten als aanvulling op de TIME- en R-classificatie.
 • Het opleveren van applicatieroadmaps per IT-dienst en/of -applicatie.
 • Het maken van een vertaalslag van de vanuit de roadmaps geïdentificeerde acties naar veranderkaarten voor prioritering in het changeportfolio.
 • Het opstellen van een plan van aanpak voor een aantal grote applicaties, dit naast het applicatieassessment en de analyse.
 • Het rapporteren over de voortgang van het LCM-traject.

Als ervaren en communicatief sterke informatieanalist werk jij samen met de projectmanager en solution architect Applicatie Portfolio Management. Je geeft richting, bedenkt oplossingen, brengt mensen samen en maakt inhoudelijke besluiten voor optimaal werkende systemen.

Jij bent het

We zoeken een enthousiaste collega die ervaring heeft met probleem- en veranderingsanalyse. Vanzelfsprekend zijn je analytische vaardigheden sterk ontwikkeld, en je hebt een sterk conceptueel werk- en denkvermogen. Je bent verder veranderingsgezind, communicatief sterk en creatief in het bedenken van oplossingen. Je durft hierbij tegen de stroom in te gaan.

 • Je hebt ervaring als informatieanalist.
 • Je hebt ervaring met de processen waarmee we bij de SVB de AOW, AKW, AIO en ANW uitvoeren, of van vergelijkbare sociale wetten bij een andere organisatie.
 • Het is een pre als je kennis hebt van grote Cobol-systemen bij een andere organisatie.
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen.
 • Een goede beheersing van het Nederlands is een vereiste.

Welke kansen bieden we jou?

Aan jou de taak om ze te pakken. Jouw uitdaging, balans en groei: het heeft onze aandacht. Kansen en mogelijkheden om te groeien als persoon en als professional zijn er genoeg. Bovendien kun jij (op basis van een 36-urige werkweek) rekenen op een bruto maandsalaris tot maximaal € 5.624 euro. Inschaling is op basis van ervaring en geschiktheid. Meer informatie over secundaire arbeidsvoorwaarden (vergoedingen, pensioen en opleidingsbudget) vind je hier.

Jouw werkomgeving

Van kinderbijslag tot AOW-pensioen: wij betalen namens de overheid de volksverzekeringen uit. Elk jaar gaat het om 50 miljard euro die we overmaken aan zo’n 5,7 miljoen klanten. Op tijd, eerlijk en efficiënt. Vanaf elf locaties maken we ons sterk voor de beste dienstverlening aan onze klanten. Dit doen we met zo’n 4.000 betrokken en kundige collega’s. De teams vullen elkaar aan en maken zo samen het verschil. Een baan bij de SVB biedt kansen voor denkers en doeners met initiatief.

Thuis werken of op kantoor? Bij de SVB noemen we dit ‘Bewust Werken’. Dit gaat verder dan alleen een afweging maken tussen werken op kantoor of thuis (hybride). Met Bewust Werken maak je in overleg met je team en leidinggevende een professionele en bewuste afweging hoe, waar, wanneer, met wie en met welke middelen jij jouw resultaten optimaal kunt behalen, zowel kwalitatief als kwantitatief. Hierin staat niet alleen het klantbelang voorop, maar worden ook de belangen van onze organisatie, de teams en de medewerkers meegewogen. Er is geen dichtgetimmerd plan, maar we willen Bewust Werken realiseren door te experimenteren en te leren. Wanneer werken op locatie aan de orde is, is jouw werkplek locatie Amstelveen.

Meer weten?

Met jouw inhoudelijke vragen over de functie en de afdeling kun je terecht bij Francis Wissink, afdelingshoofd Directie DZW: fwissink@svb.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Lizeth van der Jagt, recruiter IT, via 06-24 71 34 15.

Solliciteren: jij pakt deze kans

Je kunt direct solliciteren op de sollicitatiepagina.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij de SVB. Divers samengestelde teams waarin iedereen ertoe doet, maken ons effectiever en creatiever en ze verbeteren onze dienstverlening. Onze doelgroep is immers ook divers. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Niet formeel solliciteren, wel eens vrijblijvend van gedachten wisselen met een collega van de afdeling of met de hiring manager? Laat het weten en we gaan het voor je organiseren.

Opmerking acquisitie en VOG

Acquisitie wordt voor deze vacature niet op prijs gesteld. Een VOG-screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.