AMOLF en ARCNL zoeken informatiespecialist voor gezamenlijke bibliotheek

De NWO-onderzoeksorganisaties AMOLF en ARCNL zoeken een informatiespecialist voor hun gezamenlijke bibliotheek. Bij deze twee organisaties werken in totaal circa 240 onderzoekers en 80 medewerkers in de technische en administratieve ondersteuning. De bibliotheek is onderdeel van de afdeling Communicatie. De afdeling bestaat naast twee informatiespecialisten uit twee communicatieadviseurs en een websitecontentmanager.

Ter ondersteuning van de informatievoorziening bij AMOLF en ARCNL zoeken wij een
informatiespecialist
voor 32-40 uur/week

Wat ga je doen?

Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de dienstverlening in onze bibliotheek. In nauwe samenwerking met je collega zorg je voor een goede informatievoorziening voor de onderzoekers van AMOLF en ARCNL en voor een optimaal gebruik van collecties en bibliotheekdiensten. Je levert een bijdrage aan het verbeteren van de informatiestromen en dienstverlening in beide organisaties. Je hebt veel contact met de onderzoekers, maar ook met collega-informatiespecialisten van de andere onderzoeksorganisaties van NWO-I. 

Tot jouw kerntaken behoren: 

 • Acquisitie en inrichting van de collectie. Je verzorgt het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, en beheert de licentiegegevens en de toegang voor elektronische abonnementen. Hiervoor onderhoud je contacten met uitgevers en leveranciers, met andere ondersteunende afdelingen binnen de organisatie en met andere bibliotheken;
 • In- en uitleen van materiaal en de aanschaf van literatuur via het Interbibliothecair Leenverkeer;
 • Registratie van (standaard) papieren logboeken;
 • Onderzoekers informeren over de interne richtlijnen en het beleid voor registratie en archivering van wetenschappelijke output. Invoeren van publicaties en hun metadata in de Institutional Repository.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een hbo-denk- en werkniveau;
 • Bij voorkeur beschik je over relevante werkervaring in een wetenschappelijke bibliotheek;
 • Je hebt kennis van catalogi en informatiesystemen (bijvoorbeeld WorldShare);
 • Ervaring met metadatastandaarden en digitale archivering en kennis van html zijn een pre;
 • Je bent oplossingsgericht en initiatiefrijk en je kunt zelfstandig werken. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden;
 • Je bent accuraat en je hebt een dienstverlenende instelling;
 • Je communiceert makkelijk in het Nederlands en het Engels.

AMOLF hecht veel belang aan een inclusieve en diverse werkomgeving. Daarom moedigen wij kandidaten met welke persoonlijke achtergrond dan ook van harte aan te solliciteren.

Ons aanbod

De sfeer op het instituut wordt in hoge mate bepaald door jonge, enthousiaste, veelal buitenlandse medewerkers. De communicatie is informeel en verloopt via korte lijnen. We bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (zie https://www.nwo-i.nl). Training on the job en studiefaciliteiten zijn vanzelfsprekend. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.854 bruto per maand bij een 40-urige werkweek (schaal 8). De aanstelling tot informatiespecialist is voor twee jaar, met de intentie van een aansluitend vaste aanstelling.

Over AMOLF en ARCNL

AMOLF verricht fundamenteel onderzoek naar de fysische en ontwerpprincipes van natuurlijke en niet-natuurlijke complexe materie. Het AMOLF-onderzoek leidt tot een fundamenteel begrip van onderwerpen zoals de interactie tussen licht en materie op de nanoschaal, de programmeerbare eigenschappen van mechanische metamaterialen en de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan cellulaire functies. AMOLF gebruikt deze kennis om nieuwe functionele materialen te maken en om oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld duurzame energie, groene ICT en gezondheidszorg.

Het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) verricht fundamenteel onderzoek naar de natuurkundige en chemische processen die een rol spelen bij nanolithografie, met name naar interessegebieden van de halfgeleiderindustrie. Het ARCNL is een publiek-private samenwerking tussen ASML en meerdere kennisinstellingen.

Beide instituten zijn gevestigd op het Amsterdam Science Park.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Erny Lammers (hoofd Communicatie) op tel. 020-754 74 08 of e.lammers@amolf.nl. Of solliciteer direct, voor 1 oktober 2023, op de vacature voor informatiespecialist op de website van AMOLF.
Online screening en een praktijktest kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.