CIZ zoekt informatiemanager (Primair Proces)

Utrecht/hybride | 32-36 uur

Werken bij het CIZ

Onze belangrijkste taak is om te kijken of iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarnaast onderzoeken we of iemand bij onvrijwillige zorg moet worden opgenomen. Dat doen we vanuit de Wet zorg en dwang (Wzd). Daarnaast hebben we nog enkele andere taken. Zo adviseren wij de SVB of een kind intensieve zorg nodig heeft en dubbele kinderbijslag kan krijgen. Als geen ander, weten wij dat ieder mens anders is. Daarom krijgt elke medewerker bij ons de gelegenheid om zich te ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past. Het CIZ is een open organisatie. Wij zijn flexibel en betrokken bij onze medewerkers.

Wat ga je doen?

De afdeling CIO Office is verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen het CIZ. Jij speelt met je collegas een essentiële rol in de afstemming tussen stafafdelingen en verschillende leveranciers vanuit de filosofie van een regie-organisatie. Je vertaalt externe ontwikkelingen naar de interne organisatie. Je adviseert interne opdrachtgevers en maakt de vertaalslag van bedrijfswensen naar noodzakelijke wijzigingen.

Dat betekent bijvoorbeeld het opstellen van impact- en requirement-analyses, het bijdragen aan beleidstukken en het coördineren van een soepele implementatie van een nieuwe applicatie. Je werkt daarbij samen met andere informatiemanagers en functioneel beheerders uit je team. Ook heb je contact met andere collega’s van de afdeling, zoals een enterprise architect, security officer en de cio. Je bent een sparringpartner die een bijdrage levert aan complexe vraagstukken door het beschrijven en (laten) ontwikkelen van integrale oplossingen. Je volgt actief de ontwikkelingen in de markt op het gebied van informatievoorziening en adviseert gevraagd en ongevraagd de organisatie hierover. Vanzelfsprekend let je daarbij op informatiebeveiligingseisen en de AVG. We werken als CIZ agile in verschillende scrum teams op basis van de SAFe-methodiek.

Op dit moment zitten wij in een grote transitie naar een nieuwe zaaksysteem bestemd voor het primaire proces. Hierbij werken we dus aan heel uitdagende projecten, lossen we samen problemen op en zijn we continue aan het innoveren.

De collega’s

Het team waarin jij terechtkomt, bestaat uit zes functioneel beheerders, zeven informatiemanagers en twee servicedeskmedewerkers. Wij werken nauw samen om tot het beste resultaat te komen en om van en met elkaar te leren. 

We houden van uitdaging en vinden een balans tussen hard werken en ruimte voor humor belangrijk. Elke collega heeft zijn of haar eigen unieke achtergrond en ervaring. Ons team is niet bang om out of the box te denken en als collega’s kunnen we altijd bij elkaar terecht.

Als team hechten wij veel waarde aan samenwerking. Wij vinden het belangrijk om elkaar op te zoeken en met elkaar in contact te zijn en te blijven. Hierdoor creëren wij een prettige en plezierige werksfeer, waarin we met elkaar leren, ontwikkelen en onze gezamenlijke doelstellingen bereiken.

Hoe pas jij in dit team?

Je kunt zelfstandig en verantwoordelijk werken, levert kwaliteit en vindt het leuk om met je collega’s te streven naar verbeteringen om tot een optimaal proces te komen. Je bent niet bang om een andere mening dan anderen te hebben en om een voortrekkersrol te vervullen. Je kunt duidelijk en helder communiceren en bent in staat om je taal aan te passen aan je gesprekspartner. Je bent analytisch, besluitvaardig en oplossingsgericht. Je weet je weg te vinden in een werkomgeving die volop in beweging is.

 • Je beschikt over een hbo/wo-opleiding op het gebied van IT of informatiemanagement;
 • Je hebt een certificering op het vlak van ITIL en/of BiSL;
 • Je hebt kennis van IT-infrastructuur, applicaties en bij voorkeur ook van architectuur;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met agile werken;
 • Je bent bekend met een zaaksysteem en neemt hands-on technische kennis mee;
 • Je wordt er enthousiast van om te werken op het speelveld tussen business en architectuur;
 • Het is een pre om kennis van databases, Microsoft Azure en Microsoft MS365 te hebben.

We werken hybride en de meeste collega’s werken in de praktijk enkele dagen per week op kantoor; je kunt deze balans zelf bepalen. Voor je reis naar ons kantoor kun je gebruikmaken van een NS Businesscard of van een reiskostenvergoeding conform de nieuwe mobiliteitsregeling in onze cao.

Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende functie in een werkomgeving die continu in ontwikkeling is;
 • We helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling binnen je loopbaan en ambitie;
 • Een salaris, afhankelijk van jouw ervaring, tussen de € 3697,36 en € 5804,07 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 60 of 65 AO 2022/2023);
 • Een surface/laptop en mobiele telefoon;
 • Flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4×9) en hybride werken;
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via e-learning van Goodhabitz;
 • Een ‘Fit voor werk budget’ van € 2.000;
 • Een thuiswerkbudget van € 775 netto om een Arbo-verantwoorde thuiswerkplek in te richten;
 • 8% eindejaarsuitkering;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Collectief pensioenplan bij ABP.

Solliciteren?

Wij gaan proactief in gesprek met geschikte kandidaten, dus als je je herkent in het profiel, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen of direct te solliciteren.

Contactpersonen

Heb je nog vragen over de functie of onze werkcultuur? Neem dan contact op met teamcoach Purdie Ceulemans: 06-38 21 45 90. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel of app dan met onze recruiter Robbert Postma: 06-81 38 85 42.

Ben jij de collega die wij zoeken? Dan raden we je aan om niet te lang te wachten met solliciteren. Wij gaan proactief met kandidaten in gesprek en sluiten de vacature als we de juiste kandidaat hebben gevonden.