SURFnet koppelt ict-startups aan onderwijsinstellingen met Start-up Podium

SURFnet begint het Start-up Podium om ict-startups in contact te brengen met onderwijsinstellingen. Het initiatief is een experiment dat start-ups met innovatieve ict-technologie en nuttige producten en diensten voor het onderwijs helpt hun weg te vinden naar toekomstige gebruikers. De start-ups hebben al een toepassing, maar nog weinig tot geen afnemers en staan op het punt te groeien.

Op startuppodium.surf.nl presenteren de startups hun idee met een korte pitch. Docenten, beleidsmedewerkers, (project)managers en anderen die binnen onderwijsinstellingen zijn betrokken bij onderwijsinnovatie, kunnen pitches liken. Bovendien kunnen onderwijsinstellingen die direct met een start-up in zee willen, rechtstreeks met hen in contact komen.
Bieden veelbelovende initiatieven mooie kansen voor het onderwijs, dan gaat SURFnet in gesprek met betreffende startups over mogelijke dienstverlening voor het hele hoger onderwijs. SURFnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen werken en samenwerken met de best mogelijke ict-voorzieningen.
“Om beter aan te sluiten bij de student van nu werken onderwijsinstellingen aan het vormgeven van onderwijs op maat met behulp van ICT,” aldus Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet. “Startups die zich bezighouden met innovatieve ict-technologieën kunnen een belangrijke impuls geven aan vernieuwing binnen onderwijsinstellingen. SURFnet wil met het Start-up Podium de weg tussen ict-startups en het onderwijs verkorten.”
Start-up Live Event
Op 19 mei organiseert SURFnet tevens een Start-up Live Event, https://www.surf.nl/agenda/2016/05/start-up-live-event/index.htmlwaar enkele start-ups hun product of dienst presenteren. Het programma biedt ruimte aan onderwijsinstellingen om in gesprek te gaan met de jonge ondernemers.
Innovatieve start-ups met een interessante technologisch ICT-toepassing voor het onderwijs kunnen vanaf nu hun pitch aanleveren op het Start-up Podium.