Springer en Macmillan gaan fuseren

Springer Science+Business Media gaat fuseren met het grootste deel van de activiteiten van Macmillan Science and Education, de uitgever van Nature en Scientific American. Dat zijn de eigenaren van de twee wetenschappelijke uitgeverijen, de Londense investeringsmaatschappij BC Partners en het Duitse familiebedrijf Holtzbrinck, overeengekomen.
De fusie zou de beste optie zijn om ook op lange termijn te kunnen groeien. Er ontstaat, aldus een persbericht, ‘een toonaangevende wereldwijde, wetenschappelijke en educatieve uitgeverij die de mogelijkheid heeft om haar auteurs, de onderzoeksgemeenschap, de academische instellingen en de onderzoeksinstellingen uit het bedrijfsleven beter van dienst te zijn, en die bovendien in staat is haar slagkracht in de educatieve en opleidingsmarkten te vergroten.’
Beide uitgeverijen hebben samen ongeveer 13.000 werknemers en een omzet van 1,5 miljard euro. Derk Haank, de huidige CEO van Springer, zal het nieuwe bedrijf gaan leiden. Maar eerst moet de fusie nog groen licht krijgen van verschillende mededingingsautoriteiten. In de eerste helft van 2015 wordt die goedkeuring verwacht.
[bron: Mediafacts]