Perry Moree nieuwe directeur Zeeuwse Bibliotheek en Scoop

Pieter Jan ‘Perry’ Moree wordt vanaf 1 april de nieuwe directeur van de gefuseerde Zeeuwse Bibliotheek en Scoop, Zeeuws instituut voor sociale & culturele ontwikkeling. Dat meldt de PZC.

Sinds 2010 is Perry Moree vicepresident en chief financial officer bij uitgeverij Koninklijke Brill in Leiden. Hiervoor was hij werkzaam bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, laatst als directeur bedrijfsvoering.

Moree studeerde aan de Universiteit Leiden in de jaren 1981-1987 en promoveerde er in 1998. Hij is een historicus van de Leidse maritieme school, die uitvoerig gebruik maakt van ongepubliceerde primaire bronnen. Moree is als mede-initiatiefnemer betrokken bij ‘Sailing Letters’, een conserverings- en massadigitaliseringsproject van door Nederlanders geschreven en nooit bezorgde 17e- en 18e-eeuwse post.

Moree heeft verschillende publicaties op zijn naam staan. In 2014 publiceerde hij samen met P. van Sterkenburg Verdrinken zonder water. De memoires van VOC-matroos Jan Ambrosius Hoorn, 1758-1778.

Moree is penningmeester van het Victorine van Schaickfonds.