Shell wint Enterprise GIS Award voor wereldwijde inzet geo-informatie en kaarten

Energieconcern Royal Dutch Shell heeft de Enterprise GIS Award uitgereikt gekregen van Esri, een bedrijf in geografische informatiesystemen (GIS). Met het ArcGIS-platform van Esri stelt Shell geografische data en (interactieve) kaarten beschikbaar aan alle dochterondernemingen van het energieconcern, waar ook ter wereld.

Met de prijs wordt de vooruitstrevende rol van Shell op het gebied van geografische informatiesystemen erkend, met name voor wat betreft de aanpak van het beheer van Esri’s software: het ter beschikking stelling van het platform voor de gehele organisatie. De award werd uitgereikt tijdens de openingssessie van de Esri International User Conference in San Diego, in aanwezigheid van 16.000 GIS-professionals.

Shell gebruikt ArcGIS onder meer in MyMaps, een portaal voor alle medewerkers om eenvoudig toegang te krijgen tot informatieproducten. Traditionele technische gebruikers maken en beheren de ‘achterkant’, terwijl medewerkers uit de hele organisatie gebruik kunnen maken van de informatieproducten voor het nemen van betere beslissingen. Dit is van toepassing op onderwerpen als seismische lijnen en gebiedsinrichting, het in kaart brengen van gebieden, faciliteitsmanagement en detailhandel. Daarnaast gebruikt Shell het Incident Command System, waarin met geo-informatie een zogenoemde common operation picture (gedeeld beeld) wordt gecreëerd.

Shell werkt in meer dan zeventig landen wereldwijd en staat bekend om het geavanceerde gebruik van technologie en haar innovatieve benadering om te bouwen aan een duurzame toekomst in de energiewereld.