Scribd haalt 22 miljoen dollar op in nieuwe financieringsronde

Sinds oktober 2013 biedt Scribd de mogelijkheid om voor 8,99 dollar per maand onbeperkt ebooks te lezen. Voor deze ebookleenservice is in een nieuwe financieringsronde 22 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er in Scribd, dat begon als dienst voor het delen van online documenten, 48 miljoen dollar gestoken.

Scribd heeft inmiddels meer dan 80 miljoen unieke bezoekers per maand, vertelt mede-oprichter en CEO Trip Adler aan de website TechCrunch. Adler wil niet kwijt hoeveel van die bezoekers daadwerkelijk betalende abonnees zijn. Wel liet hij weten dat het aantal abonnementen maandelijks met zo’n 31 procent toeneemt. Sinds kort kunnen abonnees van deze spotify-achtige dienst voor ebooks ook kiezen uit audioboeken. Volgens Scribd zouden abonnees er al 180.000 luisteruren op hebben zitten, wat ‘alle verwachtingen overtreft’.

Concurrentie heeft Scribd van de dienst Oyster en – sinds kort – van Amazon. De laatste lanceerde de ‘all you can read’-dienst Kindle Unlimited: voor 9,99 euro per maand hebben abonnees toegang tot honderdduizenden ebooks. De nieuwe dienst is beschikbaar via de Amazonstores in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Brazilië.