EYE presenteert openbare collegereeks over filmrestauratie

Filmmuseum EYE en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 12 februari t/m 19 maart een openbare collegereeks over filmrestauratie in EYE.
In gesprek met internationale gasten analyseert Giovanna Fossati (hoofdconservator EYE en hoogleraar Filmerfgoed en digitale filmcultuur bij de UvA) een aantal bijzondere filmrestauraties en recente projecten. Denk aan de restauraties van de Europese klassieker Menschen am Sonntag, Stanley Kubricks Dr. Strangelove, de digitalisering van vroege kleurenfilms (1897-1914) uit de collectie van EYE, en aan de 4K-‘restauratie’ van de tv-serie Breaking Bad, die momenteel wordt uitgevoerd door Sony Pictures Entertainment.
De collegereeks This is Film! is gericht op iedereen met liefde voor film en geeft inzicht in de technologieën die deze restauraties mogelijk hebben gemaakt. Bovendien gaat de collegereeks in op de vele mogelijkheden om filmerfgoed te presenteren (in de bioscoop, in het museum en online). Ook biedt de collegereeks theoretische kaders om te reflecteren op de huidige filmerfgoedpraktijk. De voertaal is Engels.
De colleges zijn als reeks maar ook afzonderlijk te volgen. Ieder college is omlijst met filmvertoningen.
Voor tickets en informatie: eyefilm.nl/thisisfilm.
Beeld: still uit Dr. Strangelove, Stanley Kubrick (1964)