DEN publiceert DE BASIS voor auteursrechtenbeheer

Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) heeft een nieuw onderdeel aan DE BASIS toegevoegd: DE BASIS voor auteursrechtenbeheer. DE BASIS is een set van minimale eisen voor de digitalisering van erfgoed en maakt onderdeel uit van de kennisbank van DEN. ‘DE BASIS’ staat voor Digitaal Erfgoed: Bouwen Aan Succesvolle ICT-Strategie.

DE BASIS voor auteursrechtenbeheer biedt ondersteuning aan erfgoedinstellingen die hun digitale collecties (born digital of gedigitaliseerd) op internet beschikbaar willen stellen en het auteursrechtelijke aspect daarvan goed willen regelen. DE BASIS heeft zowel betrekking op het ontwikkelen en opzetten van beleid op dit gebied, als op de praktische uitvoering daarvan.

DEN hoort graag wat belangstellenden vinden van de nieuwe DE BASIS voor auteursrechtenbeheer. Suggesties voor de tekst zijn van harte welkom. Reacties kunnen worden gegeven via het commentaarformulier onder de pagina´s over DE BASIS voor auteursrechtenbeheer, of per mail naar den[at]den.nl.

Het nieuwe onderdeel van DE BASIS werd gepresenteerd tijdens de studiedag Auteursrecht goed geregeld, die DEN samen met SIMIN organiseerde op 30 september 2014.

Meer informatie over DE BASIS is te vinden op www.den.nl/debasis.