Informatiemanagers gezocht bij provincie Overijssel

Houd jij van een uitdaging en wil jij een rol spelen in het professionaliseren van onze nieuwe IV-organisatie?

Informatiemanager

32-36 uur | Zwolle

Voor onze nieuwe informatievoorzieningsorganisatie zijn wij op zoek naar drie informatiemanagers op het gebied van dienstverlening en zaakgericht werken, communicatie en samenwerken (Microsoft 365). Houd jij van een uitdaging en wil jij een rol spelen in het professionaliseren van onze nieuwe IV-organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als informatiemanager ben je sámen met collega’s verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen één van de specifieke domeinen. Als informatiemanager ben je in de lead, neem je initiatief, verbind en ondersteun je. Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de informatievoorziening. Tegelijkertijd borg je de continuïteit en kwaliteit van de staande informatievoorziening. Met het team heb je daarbij oog voor vernieuwingen en verbeteringen zodat we de informatievoorziening binnen ons werk optimaal benutten. Daarnaast ga je aan de slag met domeinoverstijgende vraagstukken en ontwikkelingen.

Het domein Samenwerken en Basisapplicaties omvat de informatievoorziening voor alle medewerkers, teams en organisaties op het vlak van samenwerking. De informatievoorziening binnen dit domein maakt het mogelijk om tijd-, omgevings- en plaatsbewust (TOP) te werken. Het faciliteert de medewerkers op een efficiënte en prettige manier van digitaal (samen)werken – waar, wanneer en met wie ze ook werken, waarbij informatie eenvoudig en veilig met elkaar gedeeld kan worden.

Het domein Dienstverlening en Communicatie omvat de informatievoorziening ten behoeve van de provinciale processen rondom dienstverlening en communicatie aan burgers en bedrijven/organisaties. Deze informatievoorziening richt zich op de ondersteuning van zaakgericht werken, op onze klantcontacten en op communicatiegerichte onderdelen om de gewenste dienstverlening (intern en extern) te kunnen realiseren. Dit betreft onder andere de afhandeling van aanvragen en verzoeken van burgers, ondernemers en collega’s. Het zorgt ervoor dat we onze inwoners goed kunnen helpen en dat we meer overzicht hebben over wat we doen, en het zorgt voor rechtmatige dossiervorming. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Wat breng jij mee?

Onze ideale informatiemanager:

  • heeft een afgeronde hbo-opleiding en aanvullende opleidingen op het gebied functioneel beheer of informatiemanagement;
  • heeft een aantal jaren aantoonbare ervaring op het gebied van informatiemanagement in één van onze twee domeinen zoals hierboven benoemd;
  • heeft kennis met betrekking tot specifieke wet- en regelgeving op het gebied van communicatie, informatiebeveiliging en/of digitale toegankelijkheid (meest actuele WCAG);
  • beschikt over een conceptueel denkvermogen zodat hij/zij het speelveld kan overzien en stakeholders en collega’s kan adviseren over de (toekomstige) doorontwikkeling van de informatievoorziening in het domein. Hij/zij is daarbij initiatief nemend en communicatief vaardig, en heeft verbindende kwaliteiten.

Als informatiemanager voor het domein Samenwerken en Basisapplicaties heb je kennis van de mogelijkheden en applicaties binnen het Microsoft 365-platform. Enige kennis van de techniek is daarbij mooi meegenomen.

Ga je liever als één van de twee informatiemanagers voor het domein Dienstverlening en Communicatie aan de slag? Dan komt jouw ervaring op het gebied van dienstverleningsprocessen (waaronder VTH en subsidies) en de relatie met zaakgericht werken goed van pas. Wil je aan de slag op het deelgebied Communicatie, dan beschik je over kennis van internet, intranet, e-formulieren en de inzet van (wettelijke) authenticatiemiddelen.

Wat bieden wij jou?

Jij krijgt voor deze functie, afhankelijk van je ervaring, een salaris van minimaal 3.085,57 euro en maximaal 4.386,29 euro (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. We zoeken een collega voor 32-36 uur per week.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je komt terecht in het team Informatie waar je samen met zo’n veertig collega’s werkt aan een betere informatievoorziening voor Overijssel. Dit team maakt onderdeel uit van de eenheid Bedrijfsvoering, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Het werk bij Bedrijfsvoering is samen te vatten in drie taken: adviseren, control(eren) en faciliteren. De eenheid zorgt dat de organisatie haar bestuurlijke en uitvoerende processen zo goed en efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Hierdoor kunnen collega’s van andere eenheden zich helemaal richten op de provinciale opgaven. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature

Ben je geïnteresseerd in een van de drie functies? Stuur ons dan je sollicitatiebrief met motivatie voor welk aandachtsgebied jij in aanmerking zou willen komen. Geef daarbij ook een korte uitleg van jouw kennis en ervaring.

De eerste gespreksronde is digitaal via Teams, en het tweede en derde gesprek zijn in Zwolle op het Provinciehuis. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via werkenbijprovincie@overijssel.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 9 januari 2022 (maak gebruik van de sollicitatieknop op deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een werving- en selectiebureau of andere intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.