TRIP Advocaten Notarissen zoekt informatiespecialist

Vacature informatiespecialist (3 of 4 dagen)

TRIP Advocaten Notarissen investeert voortdurend in kennisontwikkeling en optimalisering van de werkprocessen. Om dit proces in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een informatiespecialist die beschikt over uitstekende projectmanagementvaardigheden. Een professional, die affiniteit heeft met juridische dienstverlening en die met ons verder wil bouwen aan de ontwikkeling van kennis- en informatiemanagement, treft bij ons volop uitdagingen. Onze juristen maken steeds meer gebruik van ICT-oplossingen en Legal Tech-applicaties. Als informatiespecialist werk je intensief samen met onze advocaten en notarissen om hier optimaal rendement uit te halen.

Werken bij TRIP Advocaten Notarissen

TRIP is in juridische dienstverlening marktleider van Noord-Nederland. Verspreid over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen steken onze ruim tachtig juristen de handen uit de mouwen voor onder andere ondernemingen, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en woningcorporaties. Onze professionals hebben verschillende achtergronden en specialismes, maar ook ten minste één overeenkomst: passie voor hun vak. Het zijn betrokken professionals die hun verantwoordelijkheid nemen en onze cliënten proactief van dienst zijn. Werken bij TRIP betekent óók werken bij een kantoor dat bewezen heeft juridische diensten van topniveau te leveren. Dat blijkt telkens opnieuw uit onafhankelijk onderzoek van diverse bureaus. De mix van aanstormend talent en senioriteit zorgt voor een inspirerende dynamiek.

Wat ga je doen?

 • Vergelijken, testen, aanschaffen en implementeren van informatie- en kennissystemen.
 • Informeren van advocaten en notarissen over nieuwe applicaties en kennisproducten.
 • Initiëren van nieuwe projecten op het gebied van kennis en informatie.
 • Onderhouden en verbeteren van aanwezige juridische applicaties en bronnen.
 • Trainen en voorlichten van advocaten en notarissen in het gebruik van kennismanagementsystemen.
 • Eindredactie en onderhoud van intranet.
 • Onderhandelen met uitgevers en softwareleveranciers over nieuwe applicaties.
 • In samenwerking met bibliotheekmedewerkers de (online) catalogus up-to-date en toegankelijk houden.
 • Je rapporteert in deze functie aan de manager Finance & ICT.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een opleiding tot informatiespecialist en je hebt affiniteit met juridische dienstverlening, danwel heb je een juridische opleiding en een aantal jaren werkervaring met kennis- en informatiemanagement.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met innovatie, informatiemanagement en kennissystemen.
 • Je beschikt over uitstekende projectmanagementvaardigheden.
 • Je bent dienstverlenend, organisatiesensitief en nauwkeurig en krijgt energie van een snel veranderende en ambitieuze omgeving.
 • Je beschikt over hbo-/wo-denkniveau.

Wat bieden we jou?

 • Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en worden jaarlijks gebenchmarkt. Mede afhankelijk van de ervaring die je meebrengt, proberen we in overleg tot een passend aanbod te komen.
 • Bij TRIP raak je nooit uitgeleerd. Deze vacature voorziet in mogelijkheden tot doorgroei en doorontwikkeling in een specialistische, regionale (en soms bovenregionale) adviespraktijk met grote maatschappelijke relevantie.
 • In deze functie werk je op de verschillende locaties van TRIP.

Onze cultuur

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP een begrip in de regio. We zijn ambitieus, nuchter en informeel. We gaan voor het hoogst haalbare, maar dan wel praktisch en zonder lange theoretische beschouwingen. Op ons kantoor staat samenwerking voorop; de samenwerking tussen collega’s van je eigen expertise, maar ook met collega’s van andere expertises en brancheteams. Samen werk je aan uitdagende multidisciplinaire vraagstukken. En samen kom je tot het gewenste resultaat, of zelfs meer dan dat. Ons kantoor gelooft bovendien in een goede balans tussen werk en privé. Soms vraagt een zaak dat er tot in de late uurtjes wordt doorgewerkt, maar daarna is er altijd tijd voor ontspanning. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse TRIPmas-feest, de SKI-TRIP of een zeiluitje op één van de Friese meren.

Enthousiast over deze vacature?

Neem dan contact op met Geert Jan Veldthuis (06 51 31 73 68) of stuur uiterlijk 17 december jouw motivatiebrief met cv naar g.j.veldthuis@trip.nl.