Promotieonderzoek naar evaluatie van ICT-projecten bij de overheid

Wouter Bronsgeest promoveert op 11 november aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar evaluaties van ICT-projecten bij de overheid.

Wouter Bronsgeest nam 88 evaluatierapporten van ICT-projecten binnen de overheid onder de loep en geeft inzicht in de theorie over evalueren. “Men wil graag serieus kijken naar deze projecten via diverse soorten van evaluaties. Helaas zijn de aanpak en de evaluatievorm en daardoor ook de inhoud onvoldoende van kwaliteit,” aldus Bronsgeest. Evalueren zou volgens hem veel meer als een regelmatig terugkerend reflectie- en leermoment kunnen worden ingezet. Daarmee kan de overheid ook opvolging geven aan het rapport van de Tijdelijke Commissie ICT-projecten (Commissie Elias) over de ICT-projecten van de overheid. De commissie concludeert namelijk dat er weinig geleerd wordt binnen de overheid, maar geeft juist op dit punt geen heldere aanbevelingen mee in haar rapport aan de Tweede Kamer.

Bronsgeest promoveert op 11 november 2016  om 14.30 uur aan de Universiteit Twente, Vrijhof (Agorazaal).  Zijn onderzoek is ondergebracht bij het Centre for Telematics and Information Technology  (CTIT) en het Center for eGovernment Studies (CFES). Zijn proefschrift ‘Meer vorm dan inhoud, onderzoek naar evaluaties van ICT-projecten bij de overheid’ is opvraagbaar.

(bron: www.utwente.nl)