Programma Nationale Bibliotheekcongres bekend

Op woensdag 10 december wordt in de Beurs van Berlage Het Nationale Bibliotheekcongres georganiseerd. Het thema dit jaar is: ‘De Bibliotheek: Altijd. Overal. Voor iedereen.

Het programma is vrijwel rond. In het plenaire programma presenteren Prinses Laurentien en Ruben Nicolai de Agenda tot 2025 van de Leescoalitie. Ook peilt Marijke Roskam de meningen van Arjan van der Born, professor creatief ondernemerschap aan de Universiteit van Tilburg, Marleen Stikker, directeur en medeoprichter van Waag Society en Brian Gambles, directeur Bibliotheek van Birmingham, over de laatste ontwikkelingen in de branche. ’s Middags volgen deelsessies; met op het programma onder meer talks, workshops, debatten en studiogesprekken. Vervolgens zijn er een borrel, het literaire diner en de afterparty.

Het complete programma van het congres inclusief deelsessies is te vinden op de website van het congres. Het aanmeldformulier is daar ook te vinden. Het congres en de voorbereidingen kunnen op Twitter worden gevolgd via #biebcongres.