Proces- en kwaliteitsbeheerder Wet open overheid gezocht bij BAR-organisatie

Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Geloof je in het belang van een open en transparante overheid? En wil jij je inzetten om daar een serieuze bijdrage aan te leveren?

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Omdat de Wet open overheid komt met nieuwe taken zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team I-advies zoeken wij per direct een:

Proces- en kwaliteitsbeheerder Wet open overheid
24-36 uur per week

Wat ga je doen?

De Wet open overheid (Woo) is op 1 mei 2022 ingegaan. Het doel van de wet is het vertrouwen van de burger in de democratie en de politiek te vergroten. Hoe? Onder meer door veel overheidsinformatie actief te gaan publiceren: transparantie en openheid over besluitvorming.

Om dit als organisatie te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat er een spin in het web is die alles in de gaten houdt rondom het actief publiceren van de elf informatiecategorieën die onder de Wet open overheid vallen. Jij dus! Denk aan het anonimiseren, metadateren en beheren van de koppelingen tussen vakapplicaties en PLOOI (het eindpunt waarnaar gepubliceerd moet worden zoals de wet vereist).

Daarom zijn wij op zoek naar iemand die vanuit de rol procesbeheerder het proces ‘actief publiceren’ kan leiden én mede kan vormgeven. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van het publicatieproces. Je adviseert collega’s die documenten moeten aanleveren voor PLOOI over de vorm van de documenten en de mate van anonimiseren die nodig is. Je neemt ook de rol als informatiebeheerder op je voor de documenten die vallen onder de elf categorieën van de Woo. Je bent verantwoordelijk voor de informatiestromen binnen deze categorieën. Een nieuwe en uitdagende rol dus!

Wanneer moet je vooral niet reageren? Als je van gebaande paden houdt. Als je een organisatie of een rol zoekt die al jaren bestaat en goed is dichtgetimmerd …

En wanneer wel? Als je een ‘informatiedier’ bent. Iemand die gelooft in de waarde van informatiedeling en die wil helpen om onze digitale informatiehuishouding duurzaam toegankelijk te maken – beginnend bij het Woo-publicatieproces. Met natuurlijk als doel onze inwoners nog beter en actiever te informeren.

We verwachten dat je weet hoe processen werken, dat je affiniteit hebt met proceskwaliteit, met informatiestromen en met informatiebeheer. We rekenen erop dat je met je nieuwe collega’s een strak proces gaat neerzetten voor deze belangrijke wet en dat je ook in bredere zin wil en zal meedenken over duurzame informatiehuishouding.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de Cao SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.665 en € 4.671 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
 • een individueel keuzebudget (17,05% van het bruto jaarsalaris); deelname aan de ABP-pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding.
 • Een ouderschapsverlofregeling.

Verder bieden we jou een nieuwe rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met het enthousiaste programmateam Woo ga je aan de slag om informatiestromen en Woo-publicatieprocessen vorm te geven. Als proces- en kwaliteitsbeheerder wordt dit jouw proces.

De BAR-organisatie als werkgever

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in vijftien clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een ‘must’ is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

Je komt te werken in het team I-advies. Een team dat midden in alle spannende vernieuwingen staat die volgen uit de verdergaande digitalisering en informatisering.

Hoe zien we de ideale kandidaat ?

 • Je beschikt over hbo+/wo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding gevolgd op het gebied van informatiemanagement, informatiekunde en/of procesmanagement en je diploma behaald.
 • Je hebt een rotsvast geloof in het belang van openheid en transparantie.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Woo, Wep, Archiefwet en AVG, of je bent in staat je deze kennis snel eigen te maken.
 • Je hebt een praktische en resultaatgedreven instelling.
 • Je hebt ervaring op het gebied van procesinrichting en kwaliteitsbeheersing.
 • Je hebt sterke affiniteit met informatiestromen en digitale informatiehuishouding.
 • Je bent bij voorkeur bekend met processen van gemeentelijke organisaties.
 • Je kunt goed overzicht bewaren.

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden en solliciteer hier.
Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. Ze staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Walter van den Berg, teamleider Informatieadvies en programmamanager Wet open overheid, via walter.v.d.berg@bar-organisatie.nl of via 06-46 98 65 05. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.