Prissma Academy wijdt dag aan cybersecurity en Informatiebeveiliging

Op 24 maart opent de Prissma Academy, een initiatief van KNVI-afdeling Prissma, voor één dag haar deuren. Dit jaar met als thema cybersecurity en Informatiebeveiliging. In één middag worden de deelnemers op dit thema bijgepraat in De Haagse Hogeschool.
Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste bedreigingen voor de digitale veiligheid in Nederland. Hierbij wordt veelal gedacht aan technische oplossingen om de weerbaarheid te realiseren. Naast alle technische uitdagingen waar een organisatie voor staat, kan meer aandacht voor de zogenaamde ´menselijke factor´ veel winst in veiligheid opleveren. Tijdens de Prissma Academy komen deze menselijke factoren aan bod en wordt inzicht gegeven in suggesties en praktische oplossingen.
De opening vindt plaats door een duopresentatie van Hans de Vries (National CyberSecurity Center – NCSC) en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Zowel de NCSC als de AIVD speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein. Zowel op nationaal als op internationaal niveau.
Vervolgens deelt Arie Linsen (o.a. docent bij de Security Academy en Security Consultant bij Aletsch Consult) zijn ervaringen over informatiebeveiliging op gemeentelijk niveau.
Wilbert Pijnenburg (Insite Security) sluit de middag af. Aan de hand van een paar recente incidenten analyseert hij de invloed van de mens hierop. In zijn presentatie gaat hij niet alleen in op methoden en manieren om interne medewerkers weerbaar te maken, hij toont tevens aan hoe je hackers voor je eigen karretje kunt spannen. Tijdens de sessie maakt hij gebruik van een realtime stemsysteem. De resultaten worden live gepresenteerd.
Aanmelden voor de Prissma Academy 2016 kan via www.prissma.nl. Voor Prissma-leden is de toegang gratis, leden van KNVI, SOD en de Ngi-NGN betalen 10 euro, voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs 150 euro.