PLTFRM lanceert verticale B2B-marktplaats voor IT-diensten

Platform

PLTFRM lanceert een verticale B2B-marktplaats, waarmee het bedrijf de vraag naar en het aanbod van IT-diensten bij elkaar brengt. PLTFRM speelt in op de huidige verticale marktplaats-trend en ontsluit met haar online marktplaats het grootste aanbod van ‘IT as a Service’-dienstverlening, geleverd door een netwerk van grotendeels Nederlandse dienstverleners.

Digitale etalage

‘PLTFRM is een verticale B2B-marktplaats, wat inhoudt dat we IT-vraagstukken invullen met specialistische partijen,’ aldus Jasper Fioole, mede-oprichter van PLTFRM. ‘De marktplaats is een digitale etalage waar het zoeken en vinden van de juiste IT-dienst wordt vereenvoudigd door alle partijen bij elkaar te brengen. PLTFRM regisseert de samenwerking onafhankelijk, transparant en datagedreven.’

Vraag en aanbod

Op een verticale marktplaats worden vraag en aanbod binnen een specifieke niche verbonden en samengevoegd op één platform. Het resultaat hiervan is enerzijds een klantervaring die veel meer vereenvoudigd is. Anderzijds krijgen zowel opkomende als gevestigde bedrijven en leveranciers meer zichtbaarheid en de kans om met nieuwe klanten in contact te komen. Op de online marktplaats van PLTFRM worden IT-diensten zoals cloud, security, circulaire IT en software development aangeboden.

Regieorganisatie

Fioole: ‘Bedrijven en overheden transformeren steeds vaker van een beheerorganisatie naar een regieorganisatie en nemen IT af als een dienst, in plaats van dit zelf in huis te hebben. Door op de marktplaats de koplopers uit de markt bij elkaar te brengen, vergroot je de keuzevrijheid bij het inkopen van IT-services en wordt de markt voor IT-dienstverlening gedemocratiseerd.’

Over PLTFRM

De oprichters van PLTFRM, Jasper Fioole, Sander Ellerman en Rolf van Anholt, startten in 2020 met de bouw van hun online portalen. Hierbij stonden het inzetten van ‘as a Service’-diensten en het gebruik van het eigen leveringsmodel voorop. Alle software draait in de cloud en door de inzet van haar eigen partners voor onder andere product ownership, PR en security, is de startup in rap tempo opgetuigd.