Paradiso zet complete archief online

Het archief van poppodium Paradiso van de afgelopen 50 jaar is nu voor iedereen online toegankelijk en doorzoekbaar. Op de archiefwebsite zijn ruim 25.600 programma’s te vinden.

Op www.paradisogeschiedenis.nl kan het archief doorzocht worden door te sorteren op jaar of het filteren op een selectie uit het programma verrijkt met beeld, video’s, audio-opnames, recensies en persoonlijke verhalen. Bij circa 5000 programma’s zijn ook de oude concertposters te zien. Daarnaast is er een koppeling met de website Het Geheugen van Paradiso van het Amsterdam Museum, waarop persoonlijke verhalen over Paradiso gedeeld worden.

In het archief zijn niet alleen iconische optredens van popartiesten zoals Nirvana, Amy Winehouse en The Rolling Stones terug te vinden, maar ook programma’s zoals het 69 uur durende Seropositive Ball in 1990, de uitvaartdienst van Herman Brood in 2001 en het legendarische Terroristencongres door Stads Kunst Guerilla in 1980.

Het Paradiso Archief is nog niet geheel compleet en zal regelmatig aangevuld worden met programma’s, nieuwe informatie, beeldmateriaal en persoonlijke verhalen. Iedereen kan bijdragen aan het archief.

(Beeld: Pink Floyd; foto: Willy Lindwer)